NGC Prod.
Esemény időpontja:
2017. május 2., kedd
Fellépők:
The Body
Uniform
Oaken
Entrópia Architektúra
Helyszín:
Dürer Kert - Kisterem, Budapest
XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.
Beugró:
2.800,- Ft / 3.500,- Ft
Honlap:
Honlap
Hátra:
-352 nap
Rögzítette:
Krigare
Facebook:
The Body, Uniform, Oaken, Entrópia Architektúra
Krigare 2017. április 12., szerda, 08:45
Krigare
Csatlakozott:
2010. február 17.
Hozzászólások: 6747
Hivatalos ajánló:


Május 2-án nem akármilyen eseménynek lehetünk szem- és fültanúi, hiszen a mai kortárs extrém zene egyik legfontosabb zenekara fogja tiszteletét tenni nálunk a The Body személyében. A két tagot számláló zenekar létezése 2004-ig vezethető vissza, amikor is a cím nélküli "self-titled" lemezük jelent meg az akkor még Bostonban székelő párosnak. Hosszú évek turnézása és számtalan EP + 1 split kiadása után 2010-ben napvilágra bocsájtották az "All The Waters Of The Earth Turn To Blood" c. lemezüket, ami szépen-lassan az underground köztudatba emelte őket. A kísérleti elektronika, a gépzenék és a sludge agresszióját kezdték el tökéletesen a saját szájízükre formálni, és ezáltal egy megkerülhetetlen stílusjegyet teremteni, ami egyszerűen örökké az agyunkba véste a Chip King jellegzetesen aberrált, sajátos énektémáival kísért zenét. Egészen hihetetlen, hogy a már alapból rutinos arcokból álló banda mennyire a semmiből robbant be a köztudatba, bár jó ideje benne voltak már az underground körforgásában, és ezért tűnhetett hirtelennek az átütő siker. Nemzetközi szinten a 2013-as Christ, Redeemers ért el olyan eredményeket, amit már az extrém zenei sajtó is kellőképpen pozitívan fogadott. A The Body a saját anyagaik mellett olyan zenekarokkal kooperált az évek során, mint a Thou, a Braveyoung, a Krieg vagy akár a Full of Hell. Az olykor teljes zenekari felállással, vagy csak szimplán samplerekkel operáló zenekar tavaly adta ki a legutóbbi lemezét, a "No One Deserves Happiness"-t, amellyel igazából a XXI. század popzenéjét alkották meg, természetesen a saját előadásukban tálalva. Rengeteg zenekarra, stílusra hatottak, amelyet már nem egy turnén bizonyítottak be. Több, mint valószínű, hogy pár év múlva még nagyobb nevet tisztelhetünk bennük, és sok zenekar, előadó fő hatásaként fogja említeni a The Bodyt. Az est további kuriózuma, hogy Magyarországon először lehet őket megnézni, és ha életed egyik koncertélményére vágysz, akkor május 2-án a Dürer Kert felé veszed az irányt.

Még egy óriási hír, hogy turnépartnerként New Yorkból a Uniformot hozzák magukkal, akik szintén nagy reménységnek számítanak a szcénán belül. A 2013-ban alakult duó az industrial és a noise világában éli az életét, és a januárban kiadott "Wake In Fright" c. lemezzel is óriásit ugrottak afelé, hogy 1-2 év múlva megkerülhetetlenek legyenek a kortárs extrém zenén belül. A reménytelenség és az elkeseredettség megtestesítője a Uniform, kiknek zenéje a tökéletes szócsöve a beteljesületlen álmoknak, a múltban elkövetett hibáknak és a személyiségromboló, mélyre letaszító gondolatoknak. A zenéjük egy fajta terápia, amit élőben is egy csoda lesz megtekinteni.

Hazai részről két príma zenekart nézhettek meg az Oaken és az Entrópia Architektúra személyében, akiknél jobb bandákat el sem tudnánk képzelni erre az estére.

Gyere el az év egyik legerősebb bulijára!

Start: 20.00
Beugró: 2800 / 3500 HUF (Wave - CD Pince)

Esemény:
http://www.facebook.com/events/190088221474768/
--
V.A.
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.096 seconds to render