Pandemonium
Promo 2010 (2010)

 Az idén már 21. életévét töltő lengyel Pandemonium érdekes kiadvánnyal jelentkezett a sajtó és a szakma felé. Az anyag címe Promo 2010 és persze virít a felirat, hogy kereskedelmi forgalomba nem kerül. Hát fene tudja, hogy mi értelme van manapság egy ilyen jellegű kiadványnak egy kiadóval rendelkező, negyedik nagylemezén dolgozó csapatnak. Tíz – tizenöt évvel ezelőtt ez egy bevett dolog volt, ma már csak fejvakarásra jó. Hiszen a rajongók nem tudják beszerezni az egyébként igényes, szép, fekete – fehér digipackot és a szintén igényes kis promo tokot amiben érkezett. Magát a tartalmat  manapság úgy is le lehet tölteni akárhonnan, és hát persze itt a kanyarban a teljes értékű nagylemez is.

 Igazából megfejthetetlen a rejtély, de nagyon nem is érdekes a dolog. Elmondom hát azoknak, akik úgy sem tudják beszerezni a kiadványt hivatalosan, hogy mi van a lemezen jó? A hallgatható szekciót két friss szerzemény teszi ki, név szerint a Black Forest és a God Delusion. Mindkét tétel már a csapat korának és előéletének megfelelően érett és kerek szerzemény, ami a csapat által meghatározott Satanic Dark Metal keresztségben látta meg a napvilágot és zeneileg tökéletesen passzol a kortárs lengyel death/black szcénába. Mindkét tétel úgy egyensúlyoz a black/death határmezsgyén, hogy gyakorlatilag egyik irányzat tipikus megoldásai sincsenek jelen. A középtempós szerzemények sokkal inkább közvetítenek egy a Melecheshre is jellemző hipnotikus, törzsi megfogalmazást, mint puritán stílusgyakorlatot. Technikailag nincs nagy villogás, világmegváltás és élet-értelem megfejtés, valahogy Paul különleges és atipusos, leginkább a Nidingr pacsirta Estrella Garza hangszinére hajazó vokalizálása még is magával ragadó és valami törzsi, kántálós transz közeli hangulatba emeli a zenei aláfestést. Azonban a két szám ezzel a bő nyolc perc játékidővel csak koktélfalatka a főétel előtt, így majd a friss nagylemez mutatja meg a koncepció foga fehérjét. Várjuk!

 Aztán van itt még nekünk egy kis koncertfelvételes gyűjtemény két fesztiválról (Metal Time Festival és Nova Metal Fest) az introkat leszámítva hat teljes értékű szerzeménnyel, amik a srácok élő teljesítményét hivatottak bemutatni. Nem sok sikerrel, mert sajnos akármennyire is vágják a felvételeket, logot kevernek be a képbe, klippszerűsítik, a hangzás marad pocsék kézikamerás. Annyi levágós, hogy a csapat tanulmányozta a Behemoth színpadképét, így elmaradhatatlan kellékek a teátrális méretű zászlók, a mikrofon előtti dizájnolt vaskreálmány és a szoknya formájú csatos lógós black rugdalózó is. Semmi gond nincs ezzel, van mit nézni, csak már láttunk ilyet.

 Szóval egy ilyen lemezt kaptam, legyek boldog vele! Mindenki más (és persze én is) várja a friss Misanthropy nagylemezt, ami idén jelenik meg majd valamikor. A látottak és hallottak alapján kellemes mizantróp borzongás fog kikerülni a srácok keze alól. Csak azért sem pontozok, majd a nagylemeznél. :)


Pandemonium_Promo_2010_2010
Kiadó:
Stílus:
Satanic Dark Metal
Értékelés:
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.Black Forest
2.God Delusion
3.bonus live content
Írta:
emp
2011. április 17., vasárnap, 08:27
Facebook:
Pandemonium - The Ancient Catatonia (2013)
Kritika, oldboy @ 2013. augusztus 14., szerda, 17:57
Pandemonium - Misanthropy (2012)
Kritika, Perszepeta @ 2012. július 11., szerda, 15:46
Koncertek
Maximum Evocation Tour 2017
október 26., 20:00,
Barba Negra
Igorrr, Broken Note
október 26.,
Dürer Kert
Anathema - The Optionist Europe 2017
október 27.,
Dürer Kert
20 Years Of Plays Metallica By Four Cello
október 27.,
Művelődési Központ (MOM)
The Wrong Tour to Fuck With Europe 2017
október 27.,
Supersonic - Blue Hell
Airbourne, Desecrator
október 29.,
Barba Negra
Back to the Roots Part II.
október 30.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.042 seconds to render