Grind-O-Matic
Flower Power (2013)
Aki a borító alapján valamiféle fűszagú stoner rock muzsikára számít, villámsebesen hesegesse el ezen gondolatait! A párizsi Grind-O-Matic ugyanis nevéhez méltó pusztítást visz véghez majd' 40 percben.

A trió egyik tagja külön kérte, hogy írjunk valamit a Grind-O-Matic sorban harmadik albumáról.  A brigád 2003 óta rongálja a grindcore és hasonlóan extrém irányzatok vadságára, nyersességére érdemes egyének hallójáratait, eddigi karrierjük során olyan nehézsúlyú versenyzőkkel oszthatták meg a színpadokat, mint pl. Rompeprop, The Arson Project, Yacopsae, Squash Bowels, vagy a F.U.B.A.R.

A három gall fiatalember olyan zajbrigádok munkásságát tekinti kiindulópontnak, mint a Pig Destroyer, Converge, Discordance Axis, Brutal Truth, vagy a Fuck The Facts. A Flower Poweren tkp. nem tettek egyebet, mint a grind stílus jól bevált fogásait összeeresztették a legzajosabb hardcore zenék intenzitásával - olyan szörnyeteget kreálva ezzel, amelynek támadása akár halálos is lehet. Vagy mondjak jobbat? Mondok: a Grind-O-Matic ízekre tép, bevesz a szájába, alaposan megrág, lenyel, majd megemészt. :D Megpróbálom összefoglalni.


Bár roppant intenzív a Flower Power, mégsem fullad unalomba, mivel hallhatóan nincs híján ötleteknek a hármasfogat. Sokszor olyan érzés kerít hatalmába, mintha a  Pig Destroyer összeállt volna a Norma Jeannel és közösen próbálnák a hallgatóságot jól megbüntetni, a teljes őrületbe kergetni. Egyébként sorra megelevenednek a lemez végigpörgetése során olyan az irányzatban (és sok minden másban is) rokonlélek rombolók is,  mint pl. a Nasum, Blockheads, Mumakil vagy a The Secret. Számcímeik között külön öröm, hogy vicces utalásokat is felfedezhetünk (Elderberry Fields Forever, Municipal Haste), ehhez foghatóra pl. a Cliteaternél szokott példa lenni.

A Psychedelic Beans-ben és Rural Warfare-ben még a Voivod szelleme is ott kísért a riffekben, ami ékes bizonyíték arra, hogy ezek a srácok nem elégszenek meg a lélektelen darálással, hanem igenis tudnak bánni hangszereikkel. Az általam igen nagyra becsült Godflesh-re hajaz nyugtalanító industrial vánszorgásával az Arabian Gunje Of Enchantment. Nyúlfarknyi közjátékokat sem féltek a számok közé beékelni, ami ugyancsak dob egyet a Flower Power változatosságán. A Fussy Cat elejét csecsemősírás és lónyerítés kombinációjával próbálták még idegtépőbbé tenni. A korong legvégén pedig elnyújtott, kínzó industrial zajokkal vezetnek be minket a Nirvánába.

Az album játékidejét kicsit túlzásba vitték mondjuk (39 perc ebből az intenzív zajongásból bőven sok, legközelebb tessék mondjuk 20-25 percben összefoglalni a lényeget, köszönöm!), de a fent említett zenekarok, meg en bloc a stílus hívei garantáltan jót szórakozhatnak a Flower Power hallgatása közben. Az átlagnál messze jobb anyag, nem csupán egy újabb korong a grind dömpingben.

Grind_O_Matic_Flower_Power_2013
Kiadó:
Stílus:
grindcore, noisecore
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.The Ayahuasca Path
2.Elderberry Fields Forever
3.Wartime Tart
4.Betel Nut Beauties
5.Xenophons Rhododendrons
6.The Seagulls Are Coming
7.Tobacco Staccato
8.Strychnine Cream
9.Naughty Nepenthes
10.Harsh Rash
11.Psychedelic Beans
12.Rural Warfare
13.Hannibal Feast
14.Arabian Gunje Of Enchantment
15.Beta-Caroten Botulism
16.Municipal Haste
17.Fussy Cat
18.Markov's Umbrella
19.Socrates Fizz
20.Peyote Coyote
Írta:
Mindenholottlevo
2014. április 16., szerda, 02:03
Facebook:
Koncertek
Maximum Evocation Tour 2017
október 26., 20:00,
Barba Negra
Igorrr, Broken Note
október 26.,
Dürer Kert
Anathema - The Optionist Europe 2017
október 27.,
Dürer Kert
20 Years Of Plays Metallica By Four Cello
október 27.,
Művelődési Központ (MOM)
The Wrong Tour to Fuck With Europe 2017
október 27.,
Supersonic - Blue Hell
továbbá
© 2001-2017 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 1.36 seconds to render