BigBangBayBees
Little Nothing [EP]

(Szerzői kiadás • 2014)
oldboy
2015. január 25.
0
Pontszám
-

Az érdekes nevű BigBangBayBees 2005-ben alakult és azóta három EP-t készítettek. Legutóbbi, Little Nothing címre keresztelt középlemezük tavaly év elején látott napvilágot. Öt dalt tartalmaz, 25 és fél percben. A Dooweet Promotion által küldött kísérőlevél szerint stílusilag a rock, a heavy rock és a power pop keverékét játsszák a srácok.
Magyarán: dallamos, mondhatni rádióbarát rockzenében utaznak, ami a keményebb megoldásokat se nélkülözi. Inspirációs forrásokként olyan előadókat neveznek meg, mint Velvet Revolver, Muse, Alter Bridge, Stone Temple Pilots, The Rasmus. És valóban, egyfajta grunge-os él, alteros hangulat tetten érhető a „Kis Semmiségen”.


Kétségtelenül van érzékük a fogós témák komponáláshoz, mind az öt szám ragadós, emlékezetes refrénnel hódít, de a verzék is elég hatásosak. Gitárszólók ugyancsak akadnak, persze nem Slash szintűekre kell gondolni. William Briatte énekes kifejezetten tehetséges, kiváló dallamérzékkel, jó hangszínnel van megáldva. De a két gitáros és a basszusgitáros arc is besegít neki a dalolászásba egy kis háttérvokállal. Némi elektrotuning/samplerek színesítik az összképet, de nincsenek előre keverve. Határozottan gitárcentrikus a „méhecskék” zenéje!
A leginkább grunge gyökerekből táplálkozó tétel szerintem a Smoldering Sun.

http://www.youtube.com/watch?v=uR9NBA1LWNU&


Talán a Soundgarden repertoárjában sem mutatna rosszul…
Anno ezen szerzemény hallatán vállaltam el a recenzióírást. Csak remélni tudtam, hogy a többi dal sem kutyaütő! És hál’ istennek, nem azok! Olyannyira, hogy érdemes lett volna még vagy 3-4 nótát írni, és azokkal együtt kiadni egy 40-45 perces nagylemezt. Mert szívesen hallgatnám tovább az anyagot a Herocaine záró hangjainak felcsendülése után. Ami azt jelenti, hogy tetszik a BigBangBayBees muzsikája.
Profin hangszerelt, érzéssel előadott, kerek dalok jellemzik őket, amik slágeres mivoltuk ellenére sem nyálasak. És nem is pofonegyszerűek, hisz akadnak váratlan váltások, agyas megoldások.

Tehát számomra szimpatikus a Little Nothing EP, úgy érzem, egy nagylemezzel sem vallanának szégyent. Ergo, kíváncsian várom a folytatást!


Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.