One Last Shot
First Gear [EP]

oldboy
2015. január 25.
0
Pontszám
-

Íme a harmadik Dooweet-es EP, a One Last Shot First Gear-je. A szintén francia ötösfogat a Lynyrd Skynyrd féle southern rockot keveri a Motörhead agresszivitásával és ezt az egyveleget Guns N’ Roses ízű gitárszólókkal bolondítja. Legalábbis a promoszöveg ezt állítja… Meg azt, hogy vannak, akik ezt a keveréket dust metalként aposztrofálják. Biztos a srácoknak is megtetszett eme frappáns stílusmeghatározás, hisz facebook oldalukon ebbe a skatulyába sorolják magukat. Egyik muzsikus sem kezdő, ugyanis játszottak korábban más zenekarokban, akikről ugyan én még sose hallottam, és gyanítom Ti sem… 😀
Inkább föl sem sorolom őket.

Lényeg a lényeg, rutinos csókák csapatják a punkos, rockos, délies fémet. Dalaik számomra a ’90-es évek crossover csapatainak hangzását idézik. Szóval egy kis nosztalgia-faktor is befigyel. A Brawler southern rocknak indul, majd átvált Motörhead-be. Persze visszatér a nóta folyamán többször is a „veszkócsizma, koffbojkalap” fíling. Sky művésznevű pacsirtánk hozza a smirglis orgánumot, de a továbbiakban ki fog derülni, hogy finomabb vokalizálásra is képes. A Prophesick fémesebb vizekre evez, a riffek már inkább metal, mint rock keménységűek. Szólók terén tényleg kitesznek magukért. A szám közepe táján és vége felé is bemutatnak egy kis ujjgyakorlatot. Az utóbbiak ráadásul váltott virgák, mindkét bárdista leteszi általuk névjegyét. A Skateboard Song-ra meg lehet deszkázni ezerrel. A gitárszólók ebben is ülnek! A G.A.S. thrash-es durvulása, Metallica, Machine Head ízű énektémái szintén jól tudnak esni. Az utolsó harmadban, ahogy pattog a duplázó, míg a gitárosok egy roppant dallamos szólót tolnak mutatja, hogy van potenciál a One Last Shot gárdájában. A Headbangers, címéhez hűen a legkeményebb tétel, lehet is rá fejet rázni. Még a hamis, csordavokállal megtámogatott refrén is bájos a maga kissé suta módján.

Azt mondjuk nem értem, hogy miért más a dalsorrend a bandcamp-ről ingyenesen letölthető EP és a nekünk küldött promo CD esetében.
Persze nagy jelentősége nincs a dolognak. Akit érdekel a First Gear, az rögtön kezdheti az ismerkedést:

First Gear by One Last Shot