Sereignos
Total Havoc

(Satanath Records • 2014)
2016. január 16.
0
Pontszám
3
Komolyan mondom, hogy időnként érthetetlen és botrányos, hogy mi szarok találnak kiadót… Itt van ez az indonéz, Sereignos névre hallgató black metal horda például. Teljesen jól néz ki a kiadvány. Igazi old school sátános, fordítottkeresztes kis borító, nekró belbecs stb. És mit rejt a lemez? 41 perc értékelhetetlen vergődést. A hangzás nem gáz, és a black-death vonal sem rossz gondolat, de a kivitelezés egyszerűen nevetségesre sikeredett.

Adott egy 230-as kábelre ültetett dobos, aki úgy ingadozik, mint az orosz gázszolgáltatás. Komolyan elfárad a srác a feljátszás közben. Félreüt, brutálisan lelassul, felgyorsul. De azért kapál mint a 12 hengeres biturbó Rotarobi. Aztán van egy pacsirtánk is, aki kigondolta, hogy hogyan kell acsarkodni, de a végeredmény sem nem hörgés, sem nem károgás, csak egy székrekedéses varacskosdisznó kétségbeesett szűkölése. A gitárosok vannak, de minek. Ők azok a haverok haverjai, akik a házibuliban a kijárat közeli sarkában piálgatnak csendben. A lemez persze olyan jó, hogy azonnal bónuszért kiált, így a srácok hangszerekkel vívott haláltusáját 13 számon és majdnem 42 percen át csodálhatjuk. Mentségükre legyen mondva, hogy két éven belül ez már a kilencedik kiadványuk, úgyhogy biztosan fáradnak már.

A nihil black death csapkodást a botrányos pontatlanság és a nevetséges vokál taszítja a szánalmasan szar kategóriába. Ezek nélkül csak simán semmitmondó lenne a produkció, de mint olyan, mindenképpen bejönne pár embernek. Persze aki attól lesz totálnekró ándörgránd nagymester, hogy ilyen fércmunkákra veri a majmot, hát annak sok szerencsét kívánok. Én megmérettem és érdemtelennek bizonyúltam.