M.I.L.F.
More Than You

(Live Tribe Music • 2016)
oldboy
2016. november 27.
0
Pontszám
6

A zenekarnév és borító láttán csodálkoztok rajta, hogy senkinek sem akaródzott elvállalni ennek a lemeznek az ismertetését? 😀
De mivel az a minimum, hogy minden olyan albumról írunk, melyből kaptunk fizikai promót, így beáldoztam magam. 😛
Bár a M.I.L.F. a csapat logója alapján még a felnőttfilmekből ismerős jelentéstartalmat is hordozhatná, valójában a Make It Long n’ Fast rövidítése.
A borító meg…
Nos, maradjunk annyiban, hogy rendhagyó!
A Princess nevű kutyus tálkájában kaviár, mellette pedig ezüsttálcán pár csík kokó és egy bankkártya, amivel jól el lehet egyengetni az adagokat. A hátlap tanúsága szerint mindkettő „Drágaszágból” fogyasztott az eb.
Maga a disc is e tematika mentén halad, a jószág feje látható rajta, középen pont ott van a lyuk, ahol a kutya orra, így a tálca CD-t tartó „pöcke” orr gyanánt funkcionál. Ötletes!
Az, hogy a dalszövegek nem sorrendben vannak feltüntetve a bookletben pedig fura.
Maga a zene meg „átlagos, már majdnem jó” kategória.

A nyitány csalóka, hisz egy szimfonikus zenekar hangolásának lehetünk fültanúi, röpke 1 percben. Aztán a karmester megütögeti pálcájával a kottaálványát és érkezik a Let Me Believe. Majd még további 9 szerzemény, melyek stílusukat tekintve koránt sem klasszikus zenék. Ellenben blues gyökerekkel rendelkeznek, és keveredik bennük a glam, a punk, meg a rock’n’roll. Viszonylag szórakoztatóak is, de semmi extra.
A hangszeresek korrekt teljesítményt nyújtanak, a Don’t Care-ben még egy jó kis basszuskiállás/szóló is található.



Az énekes sem kutyaütő (he-he!), de nem is egy Axl Rose
A címadó refrénjében viszont eléggé Billie Joe Armstrong-os az orgánuma. Meg a dallamvezetése. De több nótában is érzem a Green Day hatását.
Sikerült összehozniuk a srácoknak egy tisztességes balladát, Thief of Love címmel és egy pofás/laza akusztikus gitáros blúzolást (Beach Blues).
Ez a kedvenc tételem a lemezről!
A gitárszólója is cool, főleg a végén, ahogy átvált slide-ra.
A Dancing Savage valóban táncra késztet, a bőgőfutamai ugyancsak ínyemre valók.


Biztosan kiválóan lehet bulizni ezekre a számokra, a CD hallgatása közben is óhatatlanul be-bemozdulok, élőben, mondjuk egy rockkocsmában pedig biztos még nagyobbat ütnének.
Tehát ennek a M.I.L.F.-nek is van valószínűleg célközönsége, még ha nem is akkora, mint a 40-es éveikben járó, kiéhezett anyukák bámulásának. 😀

A More Than You ronda és majdnem finom.

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.