Forklift Elevator
Killerself [EP]

oldboy
2017. március 9.
0
Pontszám
-
 
Az olasz Forklift Elevator 2015-ben adta ki bemutatkozó nagylemezét, melyről annak idején született ismertető a ’forgácson. Tavaly pedig előrukkoltak egy 7 számos EP-vel, mely játékidő szempontjából alig rövidebb a Borderline-nál. Az 40 perces volt, a Killerself pedig 28. Hogy változott-e idő közben a liftesfiúk muzsikája, azt nem tudom, lévén nem ismerem a debütöt. A már nem is olyan friss aktuális kiadvány viszont korrekt thrash/groove metalt rejt, némi alternatívba hajló mellékzöngével.
Húzós, lendületes dalok figyelnek az EP-n, mindenféle meglepetés nélkül. Gyanítom nem is állt szándékukban megreformálni a műfajt, csupán egy ütős korongot szerettek volna letenni az asztalra. Ez hellyel-közzel sikerült is nekik.

A bő egy perces hangulatos intro után rendesen a húrokba csapnak, a vokalista pedig megereszt egy jó pár másodperces ordítást. A la Anselmo. És igen, a zene a későbbiekben is hallhatóan táplálkozik a Pantera-féle metalból. A modern thrash-es témák és a southern-ös menetelések is Dimebag-éket idézik. Néhány szerzeményben meg Machine Head-es megoldásokba botolhatunk. De több neves amcsi thrash/groove bandát is megemlíthetnék párhuzamként, bár azt nem lehet a digókra fogni, hogy egyértelműen nyúlnának akármelyiktől is. A Deception kezdő riffje és a nóta úgy ánblokk még a Mudvayne dolgait is eszembe juttatta. De zeneileg a keményebb Godsmack dalokhoz is hasonlít.
Sőt, hogy kicsit hazabeszéljek, a Wackor-féle groove metal is ugyanazon tőről fakadónak tűnik. Bár Mikiék izgalmasabb, érdekesebb módon prezentálják muzsikájukat.
A Black Hole masszív középtempós, southern-ös döngölése, illetve az atmoszférikus, leállós középrész, az abból kibontakozó szóló, majd a nóta zárása igen erős! Pantera/Down rokon, de azzal együtt is ütős!
Az I Executor is bizonyítja, miszerint ügyes srácok a banda tagjai, de az a plusz fűszer, egyediség még hiányzik a zenéjükből, ami kiemelné őket a hasonszőrű csapatok tömegéből.



Összességében engem jól elszórakoztat ez a dalcsokor, szerintem van fantázia a Forklift Elevator-ban. Mondjuk a nevük nem tűnik 100%-osan jó választásnak…
Mindenesete kíváncsi vagyok a második nagylemezükre, az Erő már most velük van, ha egy kis szív, lélek, rafkó is társulna hozzá, akkor még sokra vihetnék!
Úgy legyen!



 
Depeche Mode Depeche Mode
március 25.