Burning Sun Fanzine
Seeds of Metal - Vol. II. (2017)
 
Egy biztos: hazánkban jelenleg a fanzine készítésből nem lehet meggazdagodni. Főleg, ha az újság küldetése underground metal bandák népszerűsítése, megismertetése. Ezért becsülendő, hogy Papi Zoli nem adja fel és nemrég megjelentette a Burning Sun 4. számát, amely az előzőhöz hasonlóan ismét CD-melléklettel jött ki. Zoli vállalta a kockázatot, hogy anyagi vesztesége származik a kiadásból. Ezzel sajnos nincs egyedül, mert valószínűleg a legtöbb underground újság, de zenekar is örül, ha nullszaldóra ki tudja hozni egy-egy friss megjelenésének pénzügyeit.

Mindenesetre a fanzine aktuális száma ezúttal kisebb, A/5-ös méretben látott napvilágot és 68 oldalon keresztül adagolja a klasszikus fémet. Jó sok interjút, lemezismertetőt olvashat, aki megvásárolja, töltelék nélkül, lévén egy darab reklámot, hirdetést sem találni a lapban. Szerintem igényes lett a kiadvány, minőségi papírból készült az újság és nekem jobban is tetszik ez a kisebb méret.
A CD-mellékleten 16 csapat 1-1 dala hallható, 68 percben.
Természetesen ezúttal is a heavy, power, speed, thrash metal dominál, de befért két, doom vonalon mozgó alakulat is.

Hangulatos pengetéssel nyit az Evil-Lÿn nótája, majd átvált galoppozós heavy metalba. Az énekes orgánuma illik a muzsikához, a halford-i sikolyokat is lazán hozza. A Lechery tovább halad ezen az úton, csak náluk inkább a német iskola a mérvadó.


A Heavy Metal Invasion cím önmagában tükrözi, hogy mi várható tőlük. Ezt maradéktalanul meg is kapjuk.
A Fatal Embrace számával kicsit keményebb vizekre evezünk. Ők már thrash-ben utaznak. Ha valaki megnézi a zenekari fotót, akkor a kinézetük alapján meg tudja ezt mondani, anélkül, hogy egy másodpercet is hallana a zenéjükből.


Egyébként a Dungeons of the Dread első másfél perce még inkább heavy metal, aztán érkezik a váltás, jön a tika-tika, beindul a thrash-elés. Nem megyek végig az összes nótán, inkább csak némelyikről ejtek pár szót. Hatodikként csendül fel a Predator szerzeménye. Na de melyiké? Ugyanis a Metal Archives vagy 20 ilyen nevű zenekart dob ki. Szóval végig kell nézni a felhozatalt, hogy kiderüljön, hogy szinte ők az egyetlen, manapság is aktív banda a felsoroltak közül. Mellesleg amerikaiak. Az ő dalukat követi az első "kakukktojás” a Witch Ritual.


Énekesnővel felálló rituális/pszichedelikus doom-ot játszanak, ami nem rossz, de még nem első ligás. Kb. ugyanez mondható el a szintén német is LOVE alive? Nevű formációról is, akik szintén az elszállós, füstös, doom/stoner-es vonalat erősítik, de sokat kell még gyúrniuk ahhoz, hogy valóban figyelemreméltó legyen ténykedésük.

is LOVE alive?

Minőségi, számomra is tetszetős heavy/power metalt hallhatunk az Espionage, illetve a Savior from Anger legénységétől, a Rebel-ről pedig kiderül, hogy hazánk fiai. És magyar nyelven alkotnak. A rabszolgás, gladiátoros szövegvilágú Recipe Ferrum ismeretében sajnos azt kell mondjam, hogy nem lesznek a kedvenceim…

Összességében viszont az a helyzet, hogy szórakoztató ez a vegyesfelvágott, még olyanok számára is érdemes megfülelni, akik nem igazán lelkesednek ezekért a klasszikusabb stílusokért. Én sem vagyok heavy, power, speed, thrash, stb. fan, de ez az összeállítás adott egy újabb betekintőt ezen irányzatok földalatti képviselőnek világába!


Burning_Sun_Fanzine_Seeds_of_Metal_Vol_II_2017
Kiadó:
Stílus:
Heavy, power, speed, thrash, doom metal
Értékelés:
 
Külalak
: Átlagos
 
Hangzás
: Átlagos
Dalok:
1.Evil-Lÿn - In the Convent (04:43)
2.Lechery - Heavy Metal Invasion (03:39)
3.Fatal Embrace - Dungeons of the Dread (04:06)
4.Lorraine Cross - Hard to Get Out (04:38)
5.Sons of Iniquity - Hang 'Em High (Demo) (04:34)
6.Predator - Closet Anti-Christ (03:57)
7.Witch Ritual - The Road (04:18)
8.Espionage - Wings of Thunder (05:39)
9.Rebel - Recipe Ferrum (03:44)
10.Eternal Thrist - Metal Rules The Earth (04:26)
11.Tumourboy - Bay Serial Killer (03:00)
12.Dragonsclaw - Cry Wolf (03:50)
13.is LOVE alive? - State of Mind (Remastered) (05:42)
14.Deathroned - Cut You Down (04:09)
15.Savior from Anger - In the Shadows (04:23)
16.Steel Raiser - Thousand Blades (03:21)
Írta:
oldboy
2017. május 28., vasárnap, 10:32
Facebook:
Burning Sun Fanzine - Seeds of Metal - Vol I. (2016)
Kritika, oldboy @ 2016. augusztus 22., hétfő, 18:38
Burning Sun Fanzine #1
Kultúra, 9000Sanyi @ 2015. szeptember 22., kedd, 09:33
Koncertek
SzegeDEATH fest. 5.
május 26.,
Gin Tonic Klub
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render