Inconcessus Lux Lucis
The Crowning Quietus (2017)
 
    A manchesteri Baal, Malphas páros minden bizonnyal nem kap kiütéseket a közös munkától és jó viszonyt ápolhatnak egymással, mivel zenei karrierjük nagy részét egymás társaságában töltötték. Minden a 2006 és 2009 között működő megfeketedett, raw black metalt játszó Whorethorn berkein belül kezdődött, majd, mivel rájöttek, hogy nekik a hagyományos keretek szűkösek, nevet változtattak. Előző projektjük tapasztalataira támaszkodva, de tovább lépve jött létre tehát az Inconcessus Lux Lucis, ahol a kása helyett a fekete mágia és az okkultizmus vette át a főszerepet, ráadásul kereteihez mérten szórakoztató formában. Előfordul, hogy az ember nem akar a zavarosból hangokat elcsípni, vagy nem vágyik művészkedésre, esetleg meditatív jellegű, atmoszférikus lüktetésre, de azért a jó öreg black metalról már nem akar lemondani. Az sem bűn, ha valaki szórakozni akar, erre tökéletes lehet a duó immáron második nagylemeze, a The Crowning Quietes.
    Heavy metal, thrash metal és a tűnni nem akaró rock’n’roll is visszaköszönnek a hosszadalmas, de tökéletesen megírt tételekben, amik egyébként rendkívül arányosan vannak elosztva egy 35 perces lemezen, melynek borítóján egy hivatásos kígyófej kaszálót láthatunk hazafelé rohanni, mert rájött, hogy nem húzta ki a vasalót. Mindeközben egy hollóval is meggyűlik azonban a baja, mert a szemtelen madár egyetlen, még szaftos portékájára, feltételezhetően a szemére utazik. A fekete-fehér, kopottas borító tökéletesen passzol a zenéhez is, mert mulatságos, mégis sötét és agresszív, ahogy a lemez tételei is. A srácok bemutatkozó lemezük óta kisegítő dobossal ugyan, de élő fellépésen is megtalálhatóak voltak, az pedig számukra is megtiszteltetés lehetett (és leginkább a teljesítményüknek köszönhető), hogy bemelegíthették a színpadot a Mayhem De Mysteriis Dom Sathanas turnéjának néhány helyszínén. Mindez azért is fontos, mert a bemutatkozó Disintegration: Psalms of Veneration for the Nefarious Elite sterilebb hangzását, gyakori tempóváltásokkal dolgozó, mélyebben szántó zeneiségét egy élő, lélegző és lüktető anyag vette át az élőben zenélés tapasztalatainak köszönhetően. Nagyobb hangsúlyt kapott ami jó: ilyen Baal rendkívül intenzív, játékos basszusa, Malphas nyers énekhangja és ötletes témái. Az átlagosan 6 perc környéki dalok bőven tartogatnak annyi témát és megoldást, hogy mindegyik szerethető legyen.


    Ilyen a rövid bevezető után gyakorlatilag az arcunkat letépő Amour Rides Upon Midnight, ami a leghalálosabb vírusként ront nekünk, mely ráadásul nem a lassan felemésztő fajta, ez pillanatok alatt már a csontjainkat rágja. Az At The Behest of the Sinister Impulse esetében is beszélhetünk kórságról, de itt leginkább a dalt fertőzte meg az aprítások közötti gonosz meneteléseket a Motörhead fémjelezte hangulat. A jól megírt, ügyesen tekergő tétel után három időigényesebb dal vár ránk, mint a To Satiate Silence, ahol thrash aprításokat is kapunk a hagyományos kátrány őrület mellett, majd a gonosz címadó segítségével merülhetünk alá a pokol bugyraiba. A pattogós, rövid szólóval megtámogatott dal nem véletlenül adta nevét az egész lemeznek, az egyik legerősebb szerzemény. Valamelyest a debüt lemez keménységét hozza vissza a Fever Upon Firmament kíméletlen tempóival, de a hangulat mellett megtartja szórakoztató mivoltát.
    Zeneileg nagyon érett, kiforrott produkcióval van dolgunk, ami a gyökerekig nyúlik vissza, miközben modern hangulatot áraszt. Virtuózitás helyett az ötletek és a lendület dominálnak, mindezt pedig a remek hangzás támogatja meg rendesen. Nem egy világmegváltó lemez a The Crowning Quietus, de van annyira élvezetes, hogy bátran merjem ajánlani a black metal kedvelőinek. A frissen megjelent lemez egyébként teljes egészében elérhető


Inconcessus_Lux_Lucis_The_Crowning_Quietus_2017
Kiadó:
Stílus:
black metal
Értékelés:
 
Pont
: 9 / 10
 
Külalak
: Gyönyörű
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.With Leaden Hooks and Chains (01:35)
2.Amour Rides Upon Midnight (05:05)
3.At The Behest of the Sinister Impulse (05:33)
4.To Satiate Silence (07:48)
5.The Crowning Quietus (07:31)
6.Fever Upon Firmament (08:23)
Írta:
boymester
2017. november 1., szerda, 13:21
Facebook:
Kurgaall - Satanizacion (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 27., kedd, 16:43
Âqen - Méditation Astrale (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 18., vasárnap, 08:36
Blood Red Fog - Thanatotic Supremacy (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 13., kedd, 22:02
Verheerer - Maltrér (2018)
Kritika, boymester @ 2018. március 12., hétfő, 20:43
Aorlhac - L'esprit des vents (2018)
Kritika, McFrost1977 @ 2018. február 24., szombat, 15:41
Evilfeast - Elegies of the Stellar Wind (2017)
Kritika, McFrost1977 @ 2018. január 21., vasárnap, 20:19
Koncertek
SzegeDEATH fest. 5.
május 26.,
Gin Tonic Klub
The Lord of the Underworld Tour 2018
május 30.,
Dürer Kert
Metalfest Open Air 2018
június 1., 10:00,
Amfiteátr Lochotín
Rise Aganist, Poison Alley, Satelles
június 6.,
Budapest Park
Nova Rock Festival 2018
június 14.,
Pannonia Fields
Killswitch Engage
június 16.,
Akvárium Klub
Body Count, Powerflo
június 17.,
Budapest Park
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.08 seconds to render