The Night Suns
Human EP (2017)
2016-ban alakult londoni The Night Suns eredetileg a gitáros-énekes Radu Constantin egyszemélyes projektjéből fejlődött négytagú csapattá. Az ex-Telepathy bőgős Krys Turek, Marky Zanna dobos és Freddy Ciocoiu csatlakozásával alakult ki a mai felállás, amely aztán másfél éven keresztül próbált és írt dalokat, igyekezve megtalálni a banda saját hangját és kialakítani az irányvonalát.
Ennek eredménye a december elején megjelent három számos Human EP. Nos, nem találták fel a spanyol viaszt, nem rukkoltak ki semmi egetverően újjal, de az EP három dala egészen biztató.

A promólemezhez mellékelt infólapon QOTSA, Nine Inch Nails és Nirvana rajongóknak ajánlják a bandát, ám ennél azért szélesebb réteget is elérhetnek, mert érzek én itt britpop hatásokat, garázsrockot is, sőt még talán itt-ott post rock hangulatok is elcsíphetők. De az Alice In Chains szelleme is felbukkant.
Szóval nem tiszta még az irány, viszont mindenképp látható, hogy van a csapatban lehetőség, mert elég változatos, ám mégis karakteres számokat sikerült összehozniuk a (nagyon) szűk negyedórás műsoridőben. Ez egyrészről nyilván határt szab a lehetőségeknek, másrészt pedig az egységesség lehetősége is csökken, hiszen érdemes ilyenkor a banda minél több aspektusát felvonultatni, megmutatni. Ez ennél a kiadványnál is így van, ám mégsem érzem azt, hogy hátrányára válna.


A klipes Smoke-ban érzem az AIC-hatást, főképp az énektémáknál, egyáltalán nem zavaróan. Talán a The Cult sötétebb dolgainák emlegetése sem hülyeség a dal kapcsán.
Ez a dal a nyerő nálam a három közül.


A My Blood Is Cold úgy indul, mint amiból akár valami dark cucc is kialakulhat, némi The Crow filmzenés hangulatot is érzek benne, nem nagyon lógna ki onnan. De kis túlzással talán a Foo Fighters egyes dolgaival is érzek közösséget.

A címadó Human, ahogy már említettem eléggé britpop csapatokat idéz, kicsit elnyújtják, ami véleményem szerint nem válik a dal javára.

Összegezve, bemutatkozásnak több, mint biztató ez az EP, azt azonban még nem érzem, hogy biztosan tudnák a srácok, mi lesz a “helyes” irány, mi az, amibe az egyéniségüket úgy tudják belevinni, hogy abból valami különleges jöjjön létre. A jelek biztatóak.
The_Night_Suns_Human_EP_2017
Kiadó:
Stílus:
(alternatív/post/garázsrock) kialakulóban
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Igényes
 
Hangzás
: Kiváló
Dalok:
1.Smoke
2.My Blood Is Cold
3.Human
Írta:
9000Sanyi
2017. december 13., szerda, 12:45
Facebook:
Koncertek
Knights Call Tour 2018
október 21.,
Barba Negra
Death is Just the Beginning...
október 23.,
Barba Negra
Rise of the Underground Tour 2018
október 23.,
A38 Hajó
Uriah Heep
október 23.,
Akvárium Klub
20 Years of Chaos European Tour 2018
október 23.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.038 seconds to render