777
Feel The Fire (2018)

A Path Of Samsara egykori tagjaként ismert Niko Biberger, valamint Elisabeth nevű énekesnő által létrehozott 777 nevű okkult dark rock formáció a stílusának megfelelően követi a ’70-es, ’80-s évek hatásaiból "kötelezően" merítő klasszikus rock, valamint a dark/new wave éra vonalait. Feel The Fire című kislemezük nyugodtan egy polcra állítható olyan kortárs okkultista bandák, mint a The Devil's Blood, vagy a Jess and the Ancient Ones, illetve a nagy klasszikusoknak számító Sisters of Mercy, és a The Mission, illetve más hasonszőrű csapatok anyagai mellé. Az öt tételes mini-albumuk misztikuma a tűz spirituális mivoltját öleli át, a maga karmikus, a lángokat a szabad szellem filozófiájával megszemélyesítő módján.
 

A korongot indító New Aeon imája már egyből egy jó adagnyi misztikus dark-pop töltettel lebegteti érzékeinket, amihez hosszá tesznek némi melankolikus, folkos hatást. Az ugyan csak melankolikusra vett melódiákkal nyitó, de erősen dark rocker témákba is belecsapó Healing Power egy remek virtuóz gitárszólóval szimbolizálja a tűz lelkünkig felcsapó lángjait, amik A Ray Of Light mérsékeltebb, de annál fülbemászósabb, kicsit Mike Oldfield - Moonlight Shadow-jára emlékeztető szólóiban érnek a csúcsra.


A My Will Including Reflections gitár-kristálycsengéseinek van némi Fields of the Nephilim / The Mission hangzata, amihez kellemesen csatlakozik egy populárisabb ABBA vokál hangulat, melyeket egy hosszabb, futurisztikus, kozmikus zajjal zárnak le. És ha már az előbb ABBA "rock" hangulatról beszéltük, azt a záró, egyben címadó daluk lüktetéséből 100%-osan megkapjuk.


Igazából kicsit csalódottnak kellenem lennem az EP-vel kapcsolatban, hisz két korábbi dalelőzetesük, az Across the Abyss, és a My Mirror sokkal több potenciált mutatott a projektről. De ezen érzéseim félretéve lelkemben kellemes lobogásra kapott Thelema "zenei" tűzének végtelen spirituális kiterjedése. Tegyetek vele egy próbát.
 
777_Feel_The_Fire_2018
Kiadó:
Stílus:
occult dark rock
Értékelés:
 
Pont
: 7 / 10
 
Külalak
: Szép
 
Hangzás
: Jó
Dalok:
1.New Aeon
2.Healing Power
3.A Ray of Light
4.My Will Including Reflections
5.Feel the Fire
Írta:
Armand
2018. szeptember 26., szerda, 21:12
Facebook:
Koncertek
ReBuilt To Tour 2018
október 24.,
Barba Negra
Tony MacAlpine, Levi Fantasy
október 25.,
Dürer Kert
A Nordic Symphony '18
október 28.,
Barba Negra
Aphotic Visions Tour 2018
október 31.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Symphonic Metal Night 2018
november 2.,
Dürer Kert
Infected Rain, Over My Dawn
november 3.,
Supersonic - Blue Hell & Kvlt
Wolfsnachte Tour 2018
november 4.,
Barba Negra
továbbá
© 2001-2018 Fémforgács - Impresszum - Az oldalról
Valid HTML 4.01 Transitional Valid CSS!
This page took 0.037 seconds to render