Obscene Extreme 2013

Az elmúlt két hónap híreit összefoglaló rovatunk következik a trutnovi extrém zenei fesztiválról:

A legfontosabb, hogy már kaphatóak a jegyek, február 1-ig elővételes áron 1200 cseh koronáért (kb 14500 Ft), a helyszínen 1500 CZK (kb. 18000 Ft) körül lesz. Tipp: ha az otthoni jegynyomtatást választod, megúszhatsz némi extra kezelési költséget.

Mielőtt rátérünk az új zenekarok bemutatására, még egy érdekesség: a tavalyi évben az OEF részt vett egy jótékonysági gyűjtésben a Médecins Sans Frontiéres javára. A svájci központú civil szervezet háború sujtotta területeken segít elsősorban gyógyszer ellátással. Az OEF tavaly a polóeladásokból kb 1600 EUR-t tudott a szervezetnek adni, az akciót pedig idén megismétlik, a fent látható Nasum mintás poló vásárlásával tudtok ti is részt venni a jóságban.

A november óta bejelentett fontosabb zenekarok közül a death metal fanok a Cryptopsy és a Grave leszervezésének örülhetnek. Fellép a belga grind legenda, az Agathocles illetve a maga területén hasonlóképp kultikus brazil thrash/punk crossover Ratos de Porao is. A fontosabb nevek közé sorolnám a német Cock and Ball Torture-t, akik öt év után térnek vissza a cseh színpadra röfögni egy kicsit.
_ELVALASZTO_

Folytassuk a sort az amcsi Strong Intention-nel, ők bár nem egy régi banda, de olyan bandák tagjai alkotják, mint a Cattle Decapitation, Misery Index, Pig Destroyer, ex-Dying Fetus, érdemes lesz rá odafigyelni. Szintén a tengerentúlról érkezik a Landmine Marathon, modern death metalt játszanak Carcass/Bolt Thrower hatásokkal és női énekesük van.
Grindosabb vizek felé evezünk, fellép harmadszor is a prágai Ahumado Granujo, ők szövegek nélkül disznólkodnak majd nekünk a színpadon, a németektől pedig Mucupurulent érkezik, hogy grind ‘n rollt játszon. A katolikus Lengyelországot ezen az eurovíziós dalfesztiválon az olasz Jesus Ain’t in Poland banda mutatja majd be, de hasonlóan vallásos témákat boncolgat a kanadai Wake is, az ő zenéjüket egy rosszul sikerült ördögűzésként lehetne bemutatni.
Japánból is érkezik egy csapat, a mindössze két tagot (basszus+dob) számláló Sete Star Sept, a hivatalos stílusmegnevezésük avant-garde noise-grind, érdekesnek ígérkezik ez is. A fesztivál zenei irányvonalából kicsit kilóg a Hooded Manace, ők finnek és doomos death metalt játszanak.
A d-beat/crust punk/cross over fanok pedig az Ape Unit, Gadget és az En Psychro-ra rophatják majd a színpad előtt.

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.