[dolmen] – kőkorszaki industrial bemutatkozás

Megjelent a [dolmen] zenekar bemutatkozó nagylemeze, a „Kapaszkodj, amíg Bírsz!„. A lemez teljes anyagát ingyen meghallgathatjátok az alábbi linken:



A 2010-ben alakult nagyrészt budapesti zenekar, saját elmondása szerint, nem sorolható be tisztán egyik zenei kategóriába sem. „Baltával faragott, lomha riffelés, elektronikus- és gépipari hangzás, szimfonikus zenék inspirálta motívumok. A [dolmen] zenéje nyilvánvaló hatásai ellenére sem sorolható be egyértelműen a kortárs trendek által definiált irányzatokba.”
A banda szeptember közepén megjelenő nagylemeze hosszú és fáradtságos munka eredménye, közel 15 hónapos folyamat eredménye. A 10 számot tartalmazó „Kapaszkodj, amíg Bírsz!” lemezkészítés munkálatai a megszokottól eltérően, független alkotói együttműködés keretein belül zajlottak, mely során a résztvevők a zenekaron keresztül kötetlenül nyilvánultak meg saját tevékenységi területükön”.
A [dolmen] zenekar „”Kapaszkodj, amíg bírsz!” lemezének bemutató koncertje 2013.10.04-én lesz a budapesti ShowBarlangban, a Vazsbeton, a ZUD és a Vendetta Inc. társaságában.
Hexvessel Hexvessel
április 24.