Nagaarum – a tizedik lemez kilenc halálmódról a black metal hangján

Mától letölthető a Nagaarum tizedik lemeze, melyet kollégánk mérföldkőnek titulált a munkásságában. A következőket mondja róla:

„Az Eventum Fatali a halál kilenc módját mutatja be. Mind a kilenc halálnem egy-egy természeti katasztrófához kötődik, illetve az okozza. Ezt tartom az emberhez legméltóbb halálnak. Akit egy szökőár vagy vulkáni piroklaszt ár végez ki, annak nincs szégyellnivalója, hiszen egy olyan erő gyűrte le, ami mindennél nagyobb. A Természet legyőzhetetlen ereje. Nem a saját egészségét tette tönkre mérgekkel, vagy szánni való életmóddal, restséggel, bűnökkel. Én ezt tartom színtiszta black metalnak a lemez első hangjától az utolsóig, mind szellemiségében, mind hangzásban, mind zeneileg, és a lemez fizikai megjelenésében is. Természetesen elfogadom, ha ezzel valaki nem ért egyet, de zavarni nem fog. Nem vagyok a black metal szakértője, csak egy lelkes rajongó.”
A lemez természetesen ingyenesen letölthető innen.

Kapcsolódó hír, hogy az orosz GS Productions 2014 X hó Y-án megjelenteti a Dreams After Death és a Nagaarum tavaly február 10-én elkészült 71 perces összidejű splitjét. A szerzők értelmezésében, illetve a játékidőt tekintve ez gyakorlatilag két teljes album, hiszen kb. 35 percet zenél mindkét muzsikus. A műfajilag kísérleti doom / funeral doom / ambient anyag digipak csomagolásban lát napvilágot, és 25 darab dedikáltan lesz beszerezhető belőle. Az elektronikus verzió továbbra is ingyen letölthető marad a Nagaarum oldalról. A kiadvány rendelhető a kiadó honlapján (www.gsp-music.com).
Dedikált példányokért a projekteknél lehet érdeklődni (a fenti Nagaarum link, illetve a www.dreamsafterdeath.com oldalon).

Depeche Mode Depeche Mode
március 25.