Handout – EP bemutató

Tavaly márciusban alakult a szegedi Handout, akik az első kislemezük (Keep Sinking) sikerein felbuzdulva idén nyáron újra stúdióba vonultak, hogy egy hat számos EP-vel – ami meghallgatható a YouTube csatornájukon – kedveskedjenek a hallgatóságnak.
Így írnak erről levelükben:

„A zenekar terve az új kislemezzel az volt, hogy egy frissebb, a bandát jobban meghatározó anyagot adjanak ki a kezeik közül, de mégis tartsák magukat az eddig felállított irányvonalhoz. Ezt végül úgy oldották meg, hogy 4 friss dal mellett 2 régebbi szám került rögzítésre, ami egy kiváló útmutatóként szolgál ahhoz, hogy merre is tartanak zeneileg. Ez a kettősség szinte az egész lemezen fellelhető, kezdve a borítón lévő oroszlántól a szövegek tartalmáig.
Az artwork az album címét, a görbe tükröt szimbolizálja. Alapvetően minden embernek van egy sötét és egy világos oldala. A kérdés csak az, hogy melyik az, amelyiket a tükörbe nézve látjuk, és melyik az, amit valójában a társadalom felé vetítünk.
A szövegek több téma köré csoportosulnak, mint például a vallási történetek újragondolása vagy az egyén tudatos és tudattalan önpusztítása. Ezeket megtöri a zenekar ars poeticaja, a The Lion’s Anthem.”

A zenekar a továbbiakban a koncertezés mellett az új dalok írását is célul tűzte ki, s a hazai közönség mellett szeretnének külföldön is nevet szerezni.

&lta href=”http://handout.bandcamp.com/album/curved-mirror”&gtCurved Mirror by Handout&lt/a&gt

Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.