In The Woods – visszatér a legendás zenekar!


 
A norvég In The Woods közleménye:

„Az erdő fákkal van tele, némelyik idősebb, vannak fiatalabbak is. Van, amit kivágnak, újrahasznosítanak és akad, ami még áll, dacolva a természet erejével. Ez igaz a mi zenekarunkra is. Néhány fa úgy döntött, újra megrázza megtépázott lombját, és haditervet készít, melynek része egy két albumot magában foglaló konceptanyag felvétele. A dalok nagy része még 1999-ben, illetve előtte íródott, de a banda feloszlása után a feledésbe merültek. A zenekar tagjai megkezdték a próbákat, szüntelen azon dolgoznak, hogy méltóképpen vigyék tovább az In The Woods örökségét. Az első rész felvételei 2015-ben zajlanak majd. A 14 évvel ezelőtti búcsúkoncertet megelőző időszakban sokat változott a felállás, de a mag változatlan maradt: Anders Kobro (Carpathian Forest, Chain Collector) – dobok, Christian „X” Botteri (ex-Emancer, ex-Green Carnation) – gitárok, Christopher „C:M.” Botteri (ex-Green Carnation) – basszus. ” Alapító gitárosunk, Oddvar a tavalyi évben hagyott itt minket, nyugodj békében testvér!”

A hírlevél már korábban olvasható volt a zenekar facebook oldalán, azóta az In The Woods kiegészült a következő tagokkal: Stein Roger Sordal (Green Carnation, Sordal, Soxpan, ex-Plutho, ex-Tørst ) – gitárok és Tommy Sebastian Halseth (ex-Wåttamezz, ex-Atrox, ex-Manes, ex-Godsend, ex-Griffin) – vokál.

A zenekar soron következő két lemezét a rendkívül igényes megjelenésű kiadványairól híres Debemur Morti Productions gondozza majd.

Előzetes természetesen még nincs, de hogy ne maradjon csendes ez a nagyszerű hír, álljon itt a zenekar 1995-ben megjelent ikonikus lemezének, a Heart of the Ages-nek az online hallgatható verziója (forrás: az In The Woods hivatalos facebook oldala), ami egyébiránt nekem is az első találkozásom volt a bandával.


In The Woods – visszatér a legendás zenekar! (3 komment)

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.