Kylfingar aktualitások

„A nagyszerűen sikerült Folk-Rock-Maratonos fellépésünk után három további bulin találkozhattok még velünk 2014-ben első nagylemezünk, a Halhatatlanok lemezbemutató körútjának jegyében” – írja levelében a jászsági viking/folk metal csapat.
A zenekar teljes erőbedobással dolgozik következő lemezén, néhány szám már össze is állt. Annyi bizonyosnak látszik, hogy a komáromi buli után ezzel a projekttel fognak elsősorban foglalkozni, a koncertezés pedig a tervek szerint 2015 januárjának végén fog újraindulni és akkor igyekeznek minél több vidéki városba is eljutni – néhány dátum már teljesen fix, ezeket hamarosan publikálják.
_ELVALASZTO_

November 28-án az Elfsong meghívásának eleget téve ellátogatnak Tatabányára a Roxxy Music Cafe-ba, ahol egy hosszabb lélegzetű koncerten nemcsak a nagylemez dalait fogjuk eljátszani, hanem a repertoárba nemrég bekerült feldolgozásokat is (Equilibrium, Skálmöld),
sőt egy vadi új saját dal is tervben van, mely egyelőre az Örök Vadászat munkacímre hallgat.

December 10-én visszatérnek a fővárosba, ahol abban a megtiszteltetésben lesz részük, hogy a folk metal műfaj svájci élcsapatának, az Eluveitie lemezbemutató turnéjának hazai állomásán melegíthetik be a közönséget! A meghívás azért is külön megtisztelő számunkra, mert a helvétek mellett a nagyszerű orosz Arkona, aktuális kedvencünk, az izlandi Skálmöld és a hazai Niburta is ott lesznek a Club 202-ben! A bulit a Kylfingar kezdi,  érdemes lesz tehát korán érkezni, a belépőhöz pedig mindenki választhat ajándék CD-t, akár a Halhatatlanokat is! Ráadásul e bulin már a merch pultban Kylfingaros pólókra is bukkanhatnak a legfanatikusabb viking metalosok.

2014 utolsó koncertjét pedig pár nappal később, december 13-án a felvidéki Észak-Komáromban, a Rock Club 25-ben adják, szintén Elfsongos barátaik és a fehérvári doomster Eclipse of the Sun társaságában! Természetesen ide is viszik a zenekari relikviákat és itt is
hosszú, új dallal és feldolgozásokkal kiegészített setlisttel készülnek.