NHD – Három feltörekvő hazai banda

A Neverheard Disztro hírlevelében három hazai bandára hívta fel a figyelmet:

A melodic death metalt játszó Deathstruck 2012 áprilisában alakult.
Első Momentary Lapse of Sanity c. anyaguk – mely egy két számos EP – fizikai formátumban 2014. november 6-án jelent meg, szerzői kiadásban, (Szitázott CD-R korong színes, négy oldalas, szövegeket is tartalmazó bookletel és inlay-jel) de meghallgatható a banda bandcamp oldalán is.
Tavaly novemberben sikerrel abszolválták harmadik, saját szervezésű külföldi turnéjukat, egy 17 napos cseh-német-holland-belga-francia kanyart. 2013 végén egy finn-lett-litván-észt kört nyomtak le, előtte pedig szintén nyugat-európában túráztak. Itthon is több koncertet adtak, ill. felléptek jópár külföldi banda előtt. 

Momentary Lapse Of Sanity by Deathstruck
A tagok viszonylag fiatalok -22-26 évesek- de nem tapasztalatlanok:
– Énekesük (Lédeczy Zsolt) korábban a Paediatrician-ben, a Limb for a Limb-ben és a Teurgiában énekelt, jelenleg a Red And The Dumbasses-ben, az Effrontery-ben és a Kyliga Dälen-ben is tag.
– Dobosuk (Tóth Bende) korábban a Concrete tagja volt, jelenleg a Crippled Fox, Kyliga Dälen és Drünken Bastards sorait is erősíti.
Bonnyay Péter basszer a miskolci Paragon Zero -ban, a Red And The Dumbasses -ben és a Kyliga Dälen-ben is játszik, de megfordult korábban a The Konstellation és a Pagan Megalith zenekarokban is.
– A két gitáros közül Kulcsár Peti a Red And The Dumbasses -ben, Kolosszár András pedig a Kyliga Dälen-ben érdekelt még.

A Red And The Dumbasses a Deathstruck gitáros Kulcsár Peti és énekes Lédeczy Zsolt punkos melodic metal bandája. A másodgitáros Bonnyay Péter (Deathstruck, Paragon Zero), a basszgitáros Biró Ági (ex-Dead Eternity), a dobok mögött pedig Szegvári András (ex-Dilemma Complex).
Első, 7 nótás mini-albumuk a Beijing Cocktail címet kapta​, 2010 februárjában​ vált letölthetővé.​ Második, Boozehound c. mini-albumuk fizikai formátumban a Deathstruck kiadványával azonos napon, november 6-án jelent meg, ​azzal megegyező kivitelben, meghallgatható a bandcamp oldalukon.​​ Budapesten több koncerten is el lehett csípni őket.​

Boozehound by Red and the Dumbasses
Harmadikként a Kyliga Dälen nevű formációt mutatjuk be, ami négy Deathstruck ze​nész (Lédeczy Zsolt – ének, Kolosszár András – gitár, Bonnyay Péter – basszugitár, Tóth Bende – dobok) crust punk side projectje.
Első Worship the Beat c. anyaguk 2014 közepén vált meghallgathatóvá a zenekar bandcamp oldalán. Több fellépésük volt hazai és külföldi bandák előtt, de a tavaly novemberi Deathstruck EU turné pár állomásán is játszottak.

Worship the beat by Kyliga Dälen