Enslaved – Szöveges videó a Thurisaz Dreaming dalhoz


Norvégia neves progresszív black metal csapata, az Enslaved, végre új dallal jelentkezett. A Thurisaz Dreaming szöveges videója itt most megtekinthető, ami az In Times című tizenharmadik nagylemez nyitó dala. Mellesleg az album március 6-án jön ki a Nuclear Blastnál. A CD kézzel festett borítóját pedig az Enslaved hatodik tagjának is nevezhető Truls Espedal készítette.

Ivar Bjørnson gitáros a következőket mondta a dal kapcsán:

„Végre rászabadíthattuk az első dalt a világra! Ez a szöveges videó mindenképpen alkalmas arra, hogy bemutassuk a dalt és a lemezt. Ez a szerzemény elsőként készült el, és az egész album elkészítésének ideje alatt egyszer sem merült fel, hogy más dallal nyissuk a lemezt. Egyszerűen kiugrik a hangfalakból és megragadja a torkod. Ez egy olyan dal, ami már az elején felteszi neked a kérdést, hogy készen állsz-e az utazásra vagy sem — még szép, hogy készen állsz!”


Magáról a lemezről pedig a következőket vallotta:

„Annyi ideje el vagyok mélyülve ezekben a dalokban és ötletekben, hogy képtelenség lenne véleményt formálnom róluk, csak a szokásos elszállt dicshimnuszokat tudnám zengeni. Ezek a dalok mind a belső és külső életem kiterjesztései, amelyben ugyanúgy megtalálhatóak a tudatos gondolataim, mint azok, amelyek a hétköznapi életben nem merülhetnek fel. Tükröződik bennük a hatalmasság, csakúgy, mint a banális élet apró-cseprő dolgai. Emellett pedig más zenék és művészeti ágak is hatottak az új anyagunkra. Azt azonban határozottan állíthatom, hogy az In Times a legegységesebb munkánk eddig. Magába foglalja a black metalos múltunkat, a progresszív rockból merített hatásainkat, a szabadságérzetünket és az örömünket, hogy ebben a zenekarban lehetünk. Több most az energia, agresszívebbek a nóták, mégis szebb és kifinomultabb a végeredmény. Egyszerűen hallani rajta az ihletettséget.”

 Enslaved In Times

1.Thurisaz Dreaming
2.Building With Fire
3.On Thousand Years Of Rain
4.Nauthir Bleeding
5.In Times
6.Daylight




Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.