Obscura – Új lemezre készülnek


A német technikás és progresszív death metal csapat, az Obscura, végre nekilát az új album előkészületeinek, hogy négy év után ismét letegyenek valamit az asztalra. A munkálatokat áprilisban kezdik meg a Dreamsound stúdióban, viszont a Relapse-nél megjelenő anyag év vége előtt nemigen fog boltokba kerülni. A nagy késedelem oka az, hogy Steffen Kummerer, az Obscura zenei agya, a 2011-es Omnivium kiadása óta kénytelen teljesen új felállással dolgozni.

„Elégedett vagyok az új anyaggal, amely követi az előző lemezek technikás stílusát, megtoldva Linus Klausenitzer (basszusgitáros), Tom “Fountainhead” Geldschläger (gitáros) és Sebastian Lanser (dobos) kreatív ötleteivel. Természetesen, a zenekarra jellemző védjegyek megőrzése is fontos volt számomra, azonban úgy érzem az Obscura tett egy lépést előre.”

A várakozás közepette, a technikailag felkészülteknek jó hír lehet, hogy beszerezhetik az Omnivium lemez digitális, 368 oldalas gitár tabulatúráját ezen a linken.

Végezetül pedig álljon itt a 2012-ben kiadott Illegimitation-ről a The Flesh and the Power It Holds című mestermű feldolgozása, ezzel is tisztelettel adózva a death metal örök mindenhatója, a Chuck Schuldiner vezette Death előtt.