Alone in the Moon – Anthem XYZ videópremier

Az Alone in the Moon 2012-ben alakult budapesti zenekar, öndefiníciója szerint “grunge-stoner hatásokban bővelkedő, eklektikus rockzene, punkos attitűddel”. Az együttes első lemeze május 29-én jelent meg “Collection of Great Generational Anthems” címmel, az albumhoz tartozó első videoklip pedig a napokban készült el az Anthem XYZ című dalra.



“Röviden: a klipben vannak jó csajok és jó pasik, illetve egy szerintem baromi jól kinéző 90-es éveket megidéző házibuli. Rock n Roll! Részletesebben: az egész lemez alapkoncepciója az egyéniség és a kulturális-társadalmi hatások közti dinamikáról szól, azzal a feltevéssel, hogy az emberek nem a szabadságra vágynak, hanem csak a szabadság illúziójára: arra, hogy egy kötelező dolog helyett választhassanak mondjuk három közül. Manapság ez különösen aktuális, hiszen a „légy önmagad, merj különbözni” motivációs poszterekkel feldíszített világunkban valójában még az a bizonyos büszke értelmiségi lét is maximum a másodpercenkénti popkulturális utalások számában mérhető. A korszak rajongóiként talán hajlamosak lennénk azt gondolni, hogy a 90-es évek filmjei és zenéi által közvetített életérzés minden lúzerségével együtt is őszintébb, tökösebb, eredetibb és emberibb volt, az emberek többsége akkor is inkább fogyasztó volt, mint alkotó: mindig is szükség volt a klipben látható csinos „hostessekre”, akik a kapcsolódó iparág képviselőiként elénk pakolják, hogy mit gondoljunk, mit mit érezzünk, mit csináljunk, mit szeressünk stb.” – mondta Várhidi Adrián a zenekar frontembere.


_ELVALASZTO_
A rendező, Pandur Gergely így foglalta össze a klip mondanivalóját: „A „kultúripar” illedelmesen megkínál, te pedig látszólag eldöntheted hogy kérsz-e belőle – de valójában találni fog rá módot, hogy elcsábítson. De „más” vagyok, ha kimaradok? „Átlagember” vagyok, ha csak sodródom vele, és elfogadom amit épp elém tesz? Szerintem nincs helyes válasz. Mert alapjaiban nincs jó vagy rossz. Nézőpontok vannak. És szerintem mindegy melyik utat választjuk, mindegyik rejthet happy endet. Az életnek ez csak egy nagyon apró szelete csupán.”

A zenekar debütlemeze pedig itt hallgatható meg:

Collection of Great Generational Anthems by Alone in the Moon