20. Brutal Assault – az utolsó hírlevél

Kevesebb mint 2 hét van hátra, hogy a 20. Brutal Assault megnyissa a kapuit. Ezzel kapcsolatban a szervezők küldtek egy utolsó hírlevelet, amiben arról tájékoztatnak, hogy 3 zenekar kénytelen volt lemondani fellépését, de helyettük újabb neveket is bejelntettek.

„Sajnálattal tudatjuk, hogy a Sikth kénytelen volt lemondani idei fellépését. A zenekar indoklása a következő:

Legelőször is, rendkívül sajnáljuk, hogy le kell mondanunk Brutal Assault-ra tervezett fellépésünket. Rendkívül vártuk ezt a koncertet. Soha nem mondunk le fellépést. Sajnos stúdiómunkáink elcsúsztak és kénytelenek leszünk a fesztivál ideje alatt EP-nk felvételével foglalkozni, amit már nem tudunk tovább halogatni a megjelenés dátuma miatt. Jövőre fel szeretnénk lépni! Jó show-t kívánunk mindenkinek! Még egyszer elnézést.

Ahogy látható, rajtunk kívülálló okok miatt nem jött össze a Sikth fellépése és nincs olyan banda, amely teljes mértékben helyettesíteni tudná őket a fesztiválprogramban. Ugyanakkor megígérhetjük, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jövő évi BA Fesztiválon velünk legyenek. Van azért jó hírünk is: megerősítést nyert a New York-i thrash/hardcore/crossover stílusú All Out War, illetve a progresszív metal színtér világszínvonalú cseh formációja, a Modern Day Babylon fellépése is. A MDB tavaly fellépett fesztiválunkon, de most nyáron új EP-vel jelentkeznek.

_ELVALASZTO_

A második visszalépés a Trouble részéről érkezett, az alábbi kommunikációval:

A Trouble sajnálattal értesíti a promotereket, hogy nem tudunk a tervezetteknek megfelelően turnézni. Sajnos az egyik alaptagunk magánéletében olyan helyzet állt elő, ami miatt nem tud velünk tartani erre a turnénkra. A Trouble már több mint 30 éve egy megbízható zenekarként ismert és ez a legelső alkalom, hogy kénytelenek voltunk lemondani egy koncertturnét.
Dolgozunk a megfelelő helyettesítésen.

Végül pedig: az Antaeus befejezte valamennyi élő tevékenységét, őket a fesztiválon az egyik legpokolibb brutal death metal banda váltja, a Lvcifyre.

A fenti zenekarok mellett még a következők nyertek megerősítést a BA 2015 fellépői között: Acid Force, Ador Dorath, Diphteria, Drom, Endless, Obliterate, Mallephyr, Minority Sound, Mortally Infected, Mortifilia, Postcard from Arkham, Suffocate With Your Fame, The Tower, Tortharry.



A részletes időbeosztás a színpadonkénti lebontással mostantól a BA honlapján és a Fémforgács koncertnaptárjában is elérhető.