Morbus Chron – vége a dalnak

 
A tavalyi nagyszerű Sweven album megalkotása után a svéd Morbus Chron bejelentette a zenekar feloszlását. A banda tegnap a következő közleményt tette közzé a sajnálatos fordulatot illetően:
„Kedves barátaink, rajongóink és támogatóink. A mai nap a Morbus Chron végét jelenti. Bármennyire is nehéz volt ennek a döntésnek a meghozatala, a tagok mindegyike meg van győződve arról, hogy jelenleg ez az egyetlen helyes választás. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy nincs köztünk harag.
Napról napra egyre világosabbá vált, hogy a zenekart rendkívül eltérő személyiségek alkotják, más-más célokkal és szándékokkal. Elértünk egy olyan kereszteződéshez, ahonnan nem tudjuk együtt folytatni az utat.
Csodálatos időt töltöttünk együtt. A helyek, amelyekre eljutottunk, úgy zeneileg mint fizikailag, a legvadabb képzeleteinket is felülmúlták. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy ennyi emberrel kapcsolatba kerültünk, és csupán tiszteletünknek tudunk hangot adni az irántunk tanúsított szenvedély és elhivatottság miatt. Ezek olyan emlékek és élmények, amelyeket soha nem fogunk elfelejteni.
Köszönjük, hogy hallgattátok a zenénket, és elkísértetek bennünket erre az utazásra!”

Emlékeztetőül a tavalyi Sweven lemez teljes egészében meghallgatható alább: