Cynic – Paul Masvidal válasza Sean Reinert üzenetére

Úgy tűnik, hogy nincs minden rendben a jelenleg turnén levő Cynic háza táján, legalábbis erre engednek következtetni a banda és Paul Masvidal Facebook oldalain a napokban megjelent üzenetek.

Szeptember 10-én a következőket olvashattuk a zenekar hivatalos profilján: „Nehéz szívvel kell újdonságokkal szolgálnom a zenekarunkat illetően. A Cynic nem egy aktív banda többé. A művészi és személyes ellentétek következtében a Cynic történetének második fejezete lezárult.
El kell mondjam, hogy a Japánban adott utolsó koncertünk pozitív energiákkal töltött fel, még akkor is, ha ez volt az utolsó buli, amelyen Paul, Sean Malone és jómagam együtt léptünk színpadra. A Paullal fennálló, immár oly hosszú ideje tartó alkotói együttműködésünkben már annyi súrlódás jelentkezett, hogy az én meglátásomban a Cynic már semmilyen módon nem menthető meg.
Elnézést kérek minden rajongótól, akik Kínában, Tajvanon és Európában várták a koncertjeinket. Ilyen dolgok sajnos előfordulnak egy banda életében, a vélemények, zenei irányvonalak és meglátások terén olyan nézetkülönbségek jelentkezhetnek, amelyeket sem az idő, sem az ez irányban tett erőfeszítések nem tudnak orvosolni. Ez következett be nálunk.
Ez az oldal továbbra is működni fog, és természetesen meglátogathatjátok a személyes profiljainkat és weboldalainkat is, amelyeken tájékozódhattok az egyéni projektjeinket illetően.
Szeretet és béke mindenkinek.
-Sean”

Paul Masvidal tegnap személyes Facebook oldalán reagált: „Kedves rajongók és barátok, teljesen váratlan hírek fogadtak a napokban. Japánból való visszatérésemet követően azt vettem észre, hogy a postaládám valósággal felrobban. Sean nem beszélt sem velem sem Malone-nal a Cynic hivatalos feloszlását vagy a turné lemondását illetően. Őszintén szólva valamilyen mértékben megkönnyebbültem, hiszen az évek során sok probléma merült fel, azonban a turné megmentésére is próbálok megoldást találni (egy másik dobossal). Kérek mindenkit, hogy ossza meg ezt az üzenetet, mert Sean kitiltott az FB oldalunkról, így jelenleg nem tudom azt elérni. Elnézést kérek mindenkitől a kialakult helyzetért…az élet néha mocskos tud lenni.
Utóirat: A Cynic így vagy úgy folytatni fogja a munkásságát.”

Hexvessel Hexvessel
április 24.