Suffocation – Már van 8-9 daluk az új lemezhez

Az alábbi videóban Derek Boyer, a Suffocation basszusgitárosa, beszél az új albummal kapcsolatos tervekről. A Nile társaságában turnézó zenekar Budapesten is fellép szeptember 25-én. Derek elmondása alapján a lemez nagyrészt már elkészült, az album előmunkálatai zajlanak éppen, a turné mellett.



„Körülbelül nyolc-kilenc dalunk van, és a szövegeket is kidolgoztam már. Kaptam némi segítséget az új énekesünktől. Frank [Mullen] még mindig a csapatban van, nem kell megijedni, de Ricky [Myers] veszi át a stafétát a koncerteken. Nagyon jó csapatjátékos, állati jó arc, és nagyon brutális a színpadon, úgyhogy minden klappol.”

Arról, hogy mi lesz a lemez címe és mikorra várható, a következőket árulta el:

„Már van egy elképzelésem, de nem jelenthetem be hivatalosan, mert még simán változhat. Nem szeretnék kihirdetni valamit, amihez aztán nem tudjuk tartani magunkat. De annyit mondhatok, hogy van egy nagyon jó ötletem. Valószínűleg tavasszal vagy nyáron fog megjelenni, mert vagy év végén vesszük fel, vagy csak jövő év elején. Egyelőre az előkészületek zajlanak, mindent alaposan ki akarunk dolgozni, mindennek tökéletesen kell működnie. Sok időt fogunk eltölteni az apróságokkal is.”

És hogy mennyi kísérletezést engedhet meg magának a Suffocation… 

„Mi a jól bevált módszerekben hiszünk, és a Suffocation védjegyeire összpontosítunk. Néha mi is kalandozunk egy kicsit, behozunk egy-két új elemet, de kár lenne túllépni a határt, hogy aztán elveszítsük a rajongóinkat, akiket hosszú évek során állítottunk magunk mellé. Úgyhogy nem hiszem, hogy túl sok kísérletezés férne a lemezeinkbe, maximum öt-tíz százalék. Nem használhatunk hirtelen tiszta éneket, meg ilyesmit, mert az emberek nem fogják tudni, mi a f… van. Aki harminc éve velünk van, az magasról tesz az ilyesmire. Szóval, eltérhetünk egy kicsit a megszokottól, de a legfontosabb, hogy az ismerős formulák megmaradjanak.”

Nézd meg a Suffocation egyik élő felvételét, ezzel is mintegy készülve a szeptember végi koncertre: