Stabbed – Post/prog/sludge kísérletezés

A székesfehérvári, de idén januártól már budapesti székhelyű Stabbed zenekar mutatkozik be az alábbiakban, hogy a nemrégiben elkészült Submerge című első kislemezére hívja fel a kísérletezős post/prog/sludge iránt érdeklődők figyelmét. Az anyag február 8-tól válik ingyenesen letölthetővé a zenekar Bandcamp oldalán. 


A csapat a következőket osztotta meg velünk:

„Éles váltások, összetett riffek, és post-rockra jellemző elszállások. Mi vagyunk a Stabbed. A zenénk alapvetően kísérletezőnek mondható, de semmi olyasmit nem csinálunk, amit előttünk ne tettek volna már meg, azt viszont igyekszünk jól csinálni. Inkább a kilencvenes évek végére jellemző organikus hangzást követjük, a dalok is kellő vérben és izzadtságban áztak. Az angol dalszövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának.

Főbb zenekarok, melyek nyomot hagytak a dalainkban: Opeth, The Ocean, Meshuggah, Katatonia, Mastodon, Tool, Russian Circles.

Az emberekre bízzuk, milyen zenekarokat hallanak ki a dalainkból, az biztos, hogy a 90-es évek vége 2000-es évek eleje nagyobb hatással volt ránk, mint az elmúlt évtized. Igyekeztünk a saját felfogásunkban olyan zenét írni, amit mi magunk is hiányolunk manapság és szívesen hallgatnánk. Koherens stíluskeveréssel próbáltunk megtalálni az egyensúlyt dalközpontúság és komplexitás között, nagy hangsúlyt fektetve a minőségi angol dalszövegekre. A dalok szociális kapcsolati problémáinkat járják körbe egy belső szemszögből. Szimbólumokban, képzettársításokban ütköztetjük, ahogy az ember, a társadalom érzékeli és reagál az egyén törekvéseire.”


A csapat Karamuskó Alex ének, Kecskés Attila gitár, Kovács Gergely gitár, Potkovácz Márk dob, Roskó Dávid basszusgitár felállásban működik. Ameddig az EP megjelenik, hallgasd meg a kiadvány előzetesét. 

http://www.youtube.com/watch?v=TO7l1zTmKsQ&


Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.