Oaken – jön az első lemez


A 2012-ben különböző screamo/crust/hardcore zenekarokból alakult Oaken célja, hogy némileg szokatlan hangszereléssel és lendülettel egy olyan sötét atmoszférát teremtsen, melyet őszinte megszólalás és sodrás jellemez. A monumentális hangzásvilág és kegyetlen hardcore riffek mellett hátborzongató dallamok és lendületes előadásmód kíséri a koncerteket. A kiábrándult szövegvilág zabolátlan hangszerkezeléssel és dühös vokálokkal párosul, egységes koncepcióvá alakítva a zenekar kísérletezős felfogását.

A zenekar 2012-es fennállása óta számos hazai koncertet és három Európa turnét tudhat maga mögött, melynek keretében többek között megfordultak Németországban, Hollandiában, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban.

A banda diszkográfiáját eddig split anyagok teszik ki, valamint egy válogatáslemezen való megjelenés, ám 2016 februárjában érkezik az első Oaken nagylemez is King Beast címmel az Alerta Antifascista Records gondozásában. A bakelit megjelenést tervek szerint egy limitált kazetta kiadvány fogja követni. 
Ennek apropóján készült egy trailer a Chariot of Black Moth jóvoltából valamint egy stúdiómunkálatokat bemutató videó, amit a banda készített.