Evergrey – egy csillagközi új album

Az idén fennállásának húszéves évfordulóját ünneplő svéd dark metalos Evergrey egy új lemezzel jelentkezik, Az album szeptember 9-én The Storm Within címmel fog megjelenni.

Tom Englund ezúttal egy csillagközi konceptalbumot készített. „Őszintén szólva sosem éreztük magunkat ennél jobban.” – mondja a főnök. „Ez egy hatalmas album, amelyen nincsenek töltelékek, de hát nálunk soha nem is ilyesmiről szóltak a dolgok. A szövegek, most is, mint általában, az életemből valakiről vagy valamivel kapcsolatosak. Amikor készítettük ezt a lemezt, kapcsolati szempontból elég sok minden történt körülöttem. Többen is elveszítették a partnerüket vagy valamelyik szerettüket, és gyászoltak. A The Storm Within arról szól, ahogy keresed önmagad, és megpróbálsz ismét teljes életet élni, miközben félig üres vagy. Ezt a gondolatot pedig egy csillagközi világban játszódó történetvonalba illesztettem bele.

Az albumon vendég énekesként most is felbukkan Carina Englund, Tom felesége, valamint a Nightwish énekesnője, Floor Jansen az In Orbit című számban.

Evergrey The Storm Within
(AFM Records)

1. Distance
2. Passing Trough
3. Someday
4. Astray
5. The Impossible
6. My Allied Ocean
7. In Orbit (feat. Floor Jansen)
8. The Lonely Monarch
9. The Paradox Of The Flame
10. Disconnect
11. The Storm Within
Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.