Kryptos – a trendek jönnek és mennek

Az 1988-ban alakult Bangalore-i (India) tradicionális heavy metal banda a Kryptos szeptember 23-án a német AFM Records jóvoltából adja ki negyedik stúdióalbumát Burn Up The Night címmel.

„A Judas Priest, Iron Maiden, Thin Lizzy, Accept, valamint a Coroner és a Kreator által ihletett Kryptos továbbra is hű marad gyökereihez, annak ellenére is, hogy az évek során kialakították sajátos identitásukat. A Kryptos pengeéles riffekkel, gyilkos szólókkal és dühös ikergitár témákkal hozza vissza a köztudatba a heavy metal dicső napjait. A trendek jönnek és mennek, de a Kryptos hűen kitart az old-school feeling mellett, és büszkén nyomatja „true metal” zenéjét. Minderre lentebb látható egy friss bizonyíték, a Full Throttle daluk videoklipje.” – olvasható a kiadó közleményében.



Az indiai csapatot megalakulása óta a helyi „heavy metal-forradalom” zászlóvivőiként tartják számon. A közel két évtized során a csapat mindeddig három, nemzetközileg is magasan elismert albumot tett le az asztalra, miközben a műfaj legnagyobb neveinek kíséretében több alkalommal bejárták Ázsiát és Európát is. 2013-ban színpadra állhattak a világhírű Wacken Open Air fesztiválon, egy évvel később pedig maga a Death Angel hívta meg őket egy közös európai turnéra. Az első Kryptos lemez, a Spiral Ascent 2004-es megjelenése óta világszerte az egyik legkultikusabb underground metal albummá vált.

A ’80-as évekre emlékeztető lemez borítóját Mattias Frisk tervezte.



Kryptos – Burn Up The Night
(AFM Records)

1.Blackstar Horizon
2.Full Throttle
3.The Summoning
4.Unto Elysium
5.One Shot To Kill
6.Waverider
7.Prepare To Strike
8.Burn Up The Night