Coroner – 3 lemezes szett, és új album



A nemrégiben újra összeállt svájci technikás thrash metal banda, a Coroner hamarosan egy 3 lemezes szettel jelentkezik, valamint emellett új nagylemezén dolgozik.

A 3 lemezes szett szeptember 23-án Autopsy címmel fog megjelenni (3 Blu-ray + LP, valamint 3 DVD + CD), ami elsősorban a legendás zenekar történetét összefoglaló dokumentumfilm, másodsorban koncertlemez, harmadsorban pedig válogatásalbum. A 3000-es limitált példányszámú LP + Blu-ray box valódi kincsnek fog számítani a rajongók körében, ugyanis a kiadvány minden egyes darabját a csapat három tagja (Tommy Vetterli gitáros, Diego Rapacchietti dobos és Ron Broder basszusgitáros-énekes) saját kezűleg dedikálta.

A Coroner friss lemezszerződést kötött a Sony Music Switzerland kiadóval, ami a Century Media Records-al közösen 2017 folyamán adja ki a banda új nagylemezét.


Ide kapcsolódó hír, hogy a No Remorse Records nemrégiben kiadta a Coroner klasszikus Death Cult demó-felvételét, CD-n és bakeliten. Ez a négy-számos kiadvány az 1986-ban rögzített Death Cult első hivatalos kiadása. A 250 példányszámúra limitált kazettán is megjelenő anyag decemberben került a boltokba. A demó a lenti lejátszón meghallgatható.

Az eredetileg a Celtic Frost turné-stábjaként funkcionáló Coroner együttes rövid idő alatt a ’80-as évek egyik legprogresszívebb extrém metal bandájává nőtte ki magát. A zürichi banda és a Celtic Frost közt szoros volt a kapcsolat, olyannyira, hogy Tom G. Warrior felajánlotta, hogy felénekli a csapat első demóját. A Coroner 1985. október 10-én vonult be a Magnetix Stúdióba 9 nappal később pedig már el is készült a négyszámos Death Cult.