Vagus Nerve – Doc Coyle, a God Forbid egykori gitárosának új bandája



A God Forbid 2013-as feloszlása óta most először vágott bele újabb, saját zenei projektbe Doc Coyle, a zenekar egykori gitárosa.

Doc a YouTube-on fedezte fel énekes társát, Ravi Orr-t, miután rátalált annak szóló-projektjére, a Phyllotaxis-ra. Amint Ravi és Doc közös dalai megszülettek, a páros úgy döntött, megalapítanak egy teljes értékű prog/hard rock bandát, amit Vagus Nerve néven hoztak életre. Némi keresgélés után a zene szakos diplomával rendelkező Aden Oxenreider basszusgitáros, és a templomi gospel zenész, Maurice Watson dobos személyében rátaláltak a megfelelő ritmusszekcióra. A másod gitáros posztra pedig a New York-i hard rockot játszó Mother együttesből ismert Mike Gowen hívták meg.

Annak ellenére, hogy a banda tagjai a világ különböző tájain élnek, a zenészek a lehető legorganikusabb módon – kiadók és menedzserek nélkül – állították össze első EP-jüket, amiről első ízelítőként a már korábban megjelent Do You Know Who I Am című szám demós teszt-változatát, és első hivatalos single-daluk, a Pull Me Out videóját láthatjátok.



A csapat Visceral címmel, szeptember 30-án adja ki első kislemezét.



Vagus Nerve – Visceral

1.Locked In
2.Promised Me The World
3.Do You Know Who I Am
4.The Wading Pool
5.Pull Me Out
6.So Very Devine
7.Pull Me Out (acoustic)

Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.
Glenn Hughes Glenn Hughes
április 29.