Opeth – exkluzív koncerten a Radio City Music Hall-ban


A svéd prog-metalos Opeth október elsején egy exkluzív koncertet adott New York egyik leghíresebb csarnokában, Radio City Music Hall-ban.

A koncertről közzétettek néhány multi-kamerás felvétel, többek közt arról a By The Pain I See In Others című számról is, amit most adtak elő először élőben, illetve a koncert hivatalos videó-összefoglalója, amit Christer Lorichs állított össze.


http://www.youtube.com/watch?v=jtv9XkPn8mM&

http://www.youtube.com/watch?v=aVCRCDGXjz0&


Mikael Åkerfeldt frontember nemrég a brit Metal Hammer magazin azon kérdéséhe, hogy az Opeth milyen módon választja ki a turnékon elhangzó dalokat így felelt:

„Nem egyszerű a helyzet a szett-listákkal. Ezúttal leültünk egy asztalhoz, és szerintem elég sok bort ittunk, mert senki nem vette észre, milyen sok dalcímet vetettünk papírra. 11 lemezünk van, és általában ha turnéra indulunk, akkor az aktuális lemezt sokkal inkább szeretnék promotálni, mint a többit. Szóval leültünk, leírtunk néhány címet, és az lett a vége, hogy vagy 40 dalt összegyűjtöttünk. Ez még akkor is soknak számít, ha egy teljes napon keresztül zenélünk. Úgyhogy csökkentenünk kellett ezt a számot. Jómagam eléggé konok tudok lenni, ezért próbáltam saját sértetlenségemet vegyíteni a banda úgynevezett ˝showman-ségével˝.Tehát amikor koncertezünk, akkor alapvetően a közönséget szeretnénk kielégíteni. Legutóbbi lemezünk, a Heritage turnéján például rengeteg új dalt előadtunk, így kimaradtak a régebbi, keményebb nóták. Ennek köszönhetően nem tetszett annyira az embereknek a műsor. Részemről tehát ez hiba volt. Ezután, viszont úgy állítjuk össze a szettet, hogy először is kiválasztjuk azokat a tételeket, amiket szívesen játszanánk, aztán a következő kikötés már az, hogy mindezek bejöjjenek a rajongóknak is. Ez az egész azt jelenti, hogy ezentúl, a lemezeken megpróbálom a dolgok kreatív oldalát előtérbe helyezni, míg a koncertek annál inkább rajongó-centrikusabbak lesznek. Viszont mi magunk imádjuk ezeket a dalokat, tehát számunkra ez az egész ügy nem probléma.”

 
 
A Radio City Music Hall-béli koncerten az alábbi dalok hangzottak el:

01. Sorceress
02. Ghost of Perdition
03. Demon of the Fall
04. The Wilde Flowers
05. Face of Melinda
06. Will O the Wisp
07. The Drapery Falls
08. The Devil’s Orchard
09. Hex Omega
10. Windowpane
11. Death Whispered a Lullaby
12. In My Time of Need
13. Closure
14. Master’s Apprentices
15. By The Pain I See In Others
16. Deliverance
Hexvessel Hexvessel
április 24.