Christian Epidemic – klippremier

Még korábban olvashattatok arról, hogy a lábatlani Christian Epidemic október 16-án új videoklippel fog jelentkezni, amely a Háttal Mekkának című dalhoz forgattak. A kiadójuk a mai napon közzé is tette YouTube csatornáján az elkészült klipet, amelyet itt nézhettek meg.



A Háttal Mekkának című dalhoz készült az új videójukról így nyilatkoztak hírlevelükben:
„Annak ellenére hogy, a „Sírba szánt teremtés „ album már tavaly decemberben világot látott úgy gondoljuk,  ennek a dalnak a mondanivalója nagyon sokáig aktuális lesz. Nem vagyunk nagy videó készítő zenekar. Az elmúlt 20 év alatt ez volt a második klipforgatásunk (az első a Fájdalom koronája volt még 1999-ben). Valahogy mindig volt rá kifogásunk, hogy épp miért ne készítsünk videót. Sokszor anyagi okai, sokszor pedig egyszerűen nem tudtunk időt szakítani rá.
Szóval 17 év után forgattunk újra videoklipet és minden pillanatát élveztük. Egy fantasztikus stábbal, a ChromeBall csapatával, akikkel rengeteg energiát öltünk ebbe a 5 percbe. Meg kell még említenem a két főszereplőnket is, Fekete Brigittát és Nagy Adriennt, akik minden érzelmünket visszaadták, csupán a mozdulataikkal.
A dal és a videó témája is nagyon megosztó lehet. De hát ez a Christian Epidemic soha nem tartottuk magunkban a véleményünket. A videó üzenete egyszerű: Túl rövid az élet, hogy mások döntsenek a sorsunkról. A választáshoz mindenkinek joga van. Igyekszünk távol maradni a politikától. Úgy érezzük egyszerűen nincs elég információja a magunkfajta egyszerű embereknek a reális vélemény formálásra. A háttérben zajló események ismerete nélkül pedig nem lenne igazságos ítéletet mondani bárkik felett. Természetesen nem megkerülhető a vallás kérdése, ha rólunk van szó. A világ minden vallását azonos mértékben utasítjuk el. Nevetséges, hogy vannak országok ahol mai napig 1500 éves könyvek alapján hoznak törvényeket és ítélkeznek. Vagy épp ezekre a könyvekre alapozzák az alkotmányt.

Olyan videó készült, ami méltán képviseli a Christian Epidemic 20 éves munkásságát, és amit biztosan nem csak egyszer fogtok megnézni!”