Lamb Of God – megjelent a The Duke EP


November 18-én jelent meg a Lamb Of God új EP-je, a The Duke. Az öt dalos kislemez címadó dalát rajongójuk, Wayne Ford tiszteletére írták. Wayne-nél 2010-ben diagnosztizáltak leukémiát, és öt évvel később, 33 éves korában hunyt el, miközben a zenekar a tavalyi, VII: Sturm Und Drang albumát rögzítette, amiről egy 12 perces kisfilmet is készítettek.


Miközben készítettük az albumot, megkérdeztem Wayne-t, hogy van-e bármi, amit el szeretne mondani a világnak, néhány szó, amely alapján szeretné, ha emlékeznének rá.” – mondja Randy Blythe énekes. „Azt találtam ki, hogy felveszem, amint elmondja ezeket telefonon, aztán valahogy beépítjük a lemezbe, vagy netán bedolgozom a szavait valamelyik szövegbe. Azt mondta, tök jó az ötlet, hadd gondolkodjon rajta kicsit, de aztán már nem jött szóba többször a dolog. Nem tudom, hogy végül nem akarta, vagy nem érezte úgy, hogy lenne mit mondania, de mindenképpen tisztelegni akartam előtte. Szerettem volna, ha megmarad ennek az embernek az emléke, aki a saját halála szemébe nézve is végig kiegyensúlyozott és összeszedett marad, méghozzá annak a zenekarnak a muzsikájában, amit olyannyira szeretett.

Az öt számos kislemezen két új, és három koncert felvétel hallható. Ezekből most itt van a két vadiúj dal, a Wayne története ihlette The Duke és a Culling szöveges videója.
 



Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.