Ünnepi metalözön


Hozzánk is megérkezett a „rock” mikulás és már megállíthatatlanul közeledik a karácsony. Szívünket ilyenkor átjárja a szeretet ünnepére való készülődés, a forralt bor, a mézeskalács és a beigli varázslatos illatának szelleme. Miközben zenészeink kifogyhatatlan tárából sorra pattannak ki az újabbnál újabb karácsonyi dalok.

A napokban bemutatott, The Melvins karácsonyi átdolgozása után az ünnepekre való hangolódásra, készülődésre állítottunk össze nektek egy kis vidám hallgatni valót.

Az Iron Maiden egykori énekese, Blaze Bayley az idén egy újabb karácsonyi dallal jelentkezett. A Crazy Christmas még a nyáron készült, amelyhez egy kis stúdió-videó is született.
 

A Hanoi Rocks ex-gitárosa, Andy McCoy a HIM énekesével, Ville Valo-val közösen rukkolt elő egy karácsonyi single-dallal. A Pete Veijalainen által rendezett Xmas Song klipjét itt láthatjátok.
 

A The Wildhearts egykori főnöke, Ginger  Wildheart A Fuck You Brain című karácsonyi jótékonysági single-dala egy öngyilkosság ellenes kampány részeként jött ki. 

A mentális egészség fontosságáért, az öngyilkosságok megelőzéséért kiadott dalt Ginger egy barátjával, Ryan Hamilton-nal készítette. „Ironikus, de már az is nehezemre esett, hogy bevonuljak a stúdióba felvenni a saját részeimet az anyaghoz, mert éppen én is a depressziómmal harcoltam.” – mondja a dalról Ginger. „Ugyanez egy héttel ezelőtt csaknem meg is ölt. A depresszióm azt akarja, hogy meghaljak… Egyelőre súlyelőnnyel nyerésre állok, de a csata sosem ér véget…

A Fuck You Brain című maxira a címadó dal mellett két további, eddig kiadatlan dal is felkerült. A maxi album bevételei egy szamaritánus alapítványt segítenek.


A Halestorm is közzétett egy karácsonyi dalt, bár ez nem annyira autentikus. Ők ugyan is az AC/DC – Mistress For Christmas dalát dolgozták fel.
 

Végezetül pedig a Psychostick-es srácok által átdolgozott System Of A DownB.Y.O.B. dalának karácsonyi átiratával készíthetjük fel szívűnket a szeretet ünnepére.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.