Vektor – csak az alapító tag maradt a bandában

Az amerikai prog/space thrasher Vektor zenekar facebook posztjában jelentette be Blake Anderson dobos, Frank Chin basszer és Erik Nelson gitáros, hogy kilép a zenekarból.

A poszt nem sokkal később eltűnt a csapat facebook oldaláról, és egy újabb jelent meg a banda egyedül maradt alapítójától, fő zeneszerzőjétől, Dave DiSanto gitáros/énekestől.

Elnézést kérek mindenkitől, aki aggódott a korábbi bejegyzés láttán. A Vektor nem áll le. 1999-ben kezdtem el Vektor dalokat írni és továbbra is írom a Vektor dalokat. Amíg élek, a Vektor nem fog megszűnni. Nagyra értékelek mindent, amit Blake, Frank és Eric tett azért, hogy ez a hajó útjára indulhasson.. És nagyra értékelem az összes korábbi zenésztársamat is, Willyt, Pablót, Adamet, Mike-ot és Kiant. Viszlát a koncerteken!” – Dave DiSanto.

 
A három kilépett zenész a törölt posztjában köszönetet mondott minden támogatásért, különösen az idei lemez, a Terminal Redux (ami 2016 egyik legjobb metal albuma lett) fogadtatásáért, és azzal indokolták a döntésüket, hogy az adott körülmények között nem képesek folytatni a zenélést, de a részleteket nem kívánták a nyilvánosság elé tárni.

Szerintük nincs szó nagy sztoriról vagy drámáról, megesik, hogy az emberek és a személyiségek változnak, eltávolodnak egymástól, ők pedig eljutottak a végső ponthoz. Az azonban biztos, hogy a zenélést mindhárman folytatni fogják, más közegben, más bandákban.
 

 

Hexvessel Hexvessel
április 24.