Demonic Resurrection – Vishnu tíz avatárja



Dashavatar
címmel, független kiadásban jelenik meg az indiai progresszív death metalos Demonic Resurrection zenekar ötödik nagylemeze. A Dashavatar jelentése: Vishnu tíz avatárja. Az album továbbra is a hindu mitológia témájával foglalkozik és március 15-én lát napvilágot.

A banda gitáros, énekes, billentyűse, a szólóban is sikeres Demonstealer így nyilatkozott az új albumról: „Előző albumunk a The Demon King főként Ravan-ról, egy gonosz hindu királyról szólt. Már amikor kitaláltuk ezt a koncepciót, akkor rájöttünk arra, a jövőben milyen irányba szeretnénk haladni. Ezúttal a menyasszonyom vetette fel az ötletet, írhatnánk például egy véres történetet Narasimháról, Vishnu „oroszlánember” avatárjáról. Miután részletesen utánajártam a történetnek, jómagam is széleskörű mitológiai ismeretekkel gazdagodtam. Nem sokkal később pedig úgy határoztam, Vishnu mind a tíz avatárjáról írunk egy-egy dalt, lévén ezek mind nagyon érdekes sztorik. Ekkor már nyilvánvalóvá vált, hogy az albumot Dashavatar-nak kell neveznünk.”

A lemez borítóját egy jól ismert indiai művész, Reuben Bhattacharya (Visual Amnesia) tervezte és kivitelezte. Hamarosan jönnek a friss infók és az első dal-premierek.
 

Demonic Resurrection – Dashavatar
(Demonstealer Records)

1. Matsya – The Fish
2. Kurma – The Tortoise
3. Varaha – The Boar
4. Vamana – The Dwarf
5. Narasimha – The Man-Lion
6. Parashurama – The Axe Wielder
7. Rama – The Prince
8. Krishna – The Cowherd
9. Buddha – The Teacher
10. Kalki – The Destroyer Of Filth

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.