Dimmu Borgir – dupla szimfonikus DVD


A napokban számoltunk be nektek a Dimmu Borgir készülő új albumáról, most pedig az április 14-én érkező dupla koncert DVD-jéről olvashattok.
 

A dupla DVD Forces of the Northern Night címmel fog megjelenni a Nuclear Blast kiadásában. A DVD első részére a banda legendás, Oslo-beli koncertje kerül, amit a Norwegian Radio Orchestra és egy 30 tagú komplett kórus társaságában adtak2011. május 28-án, valamint a teljes 2012-es Wacken fesztiválos buli felvétele került fel. Továbbá tartalmaz egy bónusz dokumentumfilmet is, ami a szimfonikus koncert egyórás összefoglalója, ez látható az alábbiakban.

http://www.youtube.com/watch?v=-YC4WJcvd7Y&

Mindkét koncerten a Dimmu Borgir-tól megszokott, gigantikus produkciónak és lenyűgöző színpadi műsornak lehettek szemtanúi a rajongók. A másfél órás performanszok során válogatott klasszikusok hangzottak el a banda teljes diszkográfiájából.

Bátran mondhatjuk, hogy ez eddigi karrierünk csúcspontja.” – nyilatkozta a Dimmu Borgir frontembere, Shagrath. „A stúdiózások során mindig is rengeteg szimfonikus elemet alkalmaztunk a dalokban, de valódi nagyzenekarral mindeddig nem sikerült színpadra lépnünk. Korábban csak samplereket és szintetizátorokat használtunk; így tehát ez az alkalom igazán különlegesnek számított minden tekintetben.