Iron Monkey – újra aktív a brit sludge/doom/crustpunk banda


Az Iron Monkey egy angliai, 1994-ben alakult sludge/doom/crustpunk. Első két nagylemezüket követően (Iron Monkey – 1997, Problem – 1998), valamint egy koncertalbumuk és a Church Of Misery-vel közös split-lemezük után 1999-ben feloszlottak.

Most, közel két évtizeddel később a banda trióként újjáalakult méghozzá a két alapító S. Watson basszer és J. Rushby gitáros-énekes részvételével. A csapatot egy új tag, S. Briggs (Chaos U.K.) egészíti ki, aki korábban már együtt zenélt az Iron Monkey eredeti énekesével, J.P. Morrow-val, a rövid életű, My War nevezetű sludge csapatában. Az Iron Monkey most Johnny A. Carter (ex-Pitchshifter) producerrel vezetésével visszatérő albumán dolgozik, amit nyolc dal és egy feldolgozás kap helyett, és várhatóan nyár végén, ősz elején jelenik meg, a Relapse Records gondozásában.

A banda az alábbiképpen kommentálta az újjáalakulást és az új lemezt: „Idősebbek vagyunk; egyúttal cinikusabbak és még szélsőségesebbek vagyunk. Zeneileg pedig agresszívabb, de összpontosítottabb hangzással operálunk. Egy vérbeli sludge támadásra kell tehát számítani. Szándékunk az, hogy visszaszerezzük mindazt, ami a miénk volt, felforgassuk a színteret, és széttörjünk minden csontot!

Hamarosan jönnek az újabb infók. Addig is ismerkedjetek az Iron Monkey első két lemezével.