The Doomsday Kingdom – A Spoonful Of Darkness – dalpremier


Tavaly tavasszal jelent meg Leif Edling, a Candlemass és az Avatarium frontemberének új katakomba doom metal projektjének a The Doomsday Kingdom bemutatkozó demó-kislemez (Never Machine), ami után idén április 7-én érkezik bemutatkozó lemeze is.

A saját magáról elnevezett lemez „Metal a várbörtönből! Zene a katakombák mélyéről! Nevezzük, aminek akarjuk, a The Doomsday Kingdom megalkotta a metal műfaj esszenciáját!” – mondta korábban új projektjéről Leif – nyolc izgi-vérig tradicionális doom eposzt fog tartalmazni, amiről előzetesként máris itt van A Spoonful Of Darkness dalának szöveges videója.


A Never Machine demó-EP dalit javarészt még Leif Edling csinált, csupán egy-két vendég szerepelt benne. Azonban a most megjelenő albumon már egy komplett csapattal játszik. A bemutatkozó koncertjük a 2017-es Roadburn fesztiválon lesz. A csapat felállása Edling mellet, aki a mikrofon helyett most a basszusgitárt vette kézbe: Niklas Stålvind – énekes (Wolf), Marcus Jidell – gitáros (Avatarium) és Andreas „Habo” Johansson – dobos (Narnia).
 
 

The Doomsday Kingdom – The Doomsday Kingdom
(Nuclear Blast)

1.Silent Kingdom
2.Never Machine
3.A Spoonful Of Darkness
4.See You Tomorrow
5.The Sceptre
6.Hand Of Hell
7.The Silence
8.The God Particle

 
Hexvessel Hexvessel
április 24.