Unleash The Archers – új misztikus történek


A Brittney Slayes énekesnő vezette kanadai dallamos power/death metal banda, az Unleash The Archers európai turnéjáról visszatérve látott neki soron következő nagylemeze munkálatainak. Az idén 10 éves zenekar egy újabb szörnyeteggel ünnepli meg jeles évfordulóját. Apex című negyedik nagylemezük június 2-án jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából.

Brittney Slayes énekesnő erről így beszél: „Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy kiadhatunk egy újabb, teljes egészében koncepcionális albumot. Remek móka volt kidolgozni egy új, izgalmas sztorit, aminek alapjait a turné közben formáltuk meg. Ebben a történetben egy új főszereplőt ismerhettek meg, ő a Halhatatlan, aki ellenfelét, a Matriarchát szolgálja. Nagyszerű időket töltöttünk, miközben írtuk az új nótákat, és szerintem a koncepció erős kohéziós ereje érezhető a zene teljes egészén is. Egyfajta különleges vibrálás lengi át az albumot az elejétől a végéig; és már alig várjuk, hogy megtudhassuk, mit szólnak a rajongók az új dalokhoz!”

„Eszünk ágában sincs letenni még egyszer az asztalra ugyanazt az albumot, és egyébként is… az Apex-en erősen kiérezhető az a fejlődés, amin utolsó albumunk óta átestünk. Véleményünk szerint ez az anyag ínyére válik majd a régi és az új rajongóknak egyaránt. Konkrétan egybe olvasztottuk előző lemezeink legjobb elemeit, és mondhatni tökélyre csiszoltuk mindezt
.”
 

Az Apex borítóját Ken Sarafin készítette. A mű az album koncepcióját adó kalandok helyszínét mutatja be. A történetet természetesen gyors gitár-témák, arcolvasztó szólók, fülsüketítő hörgések, lüktető basszus-ritmusok és Brittney Slayes power metalos énekhangja, death metalos hörgései teszik ismételten egyedivé.

Hamarosan jönnek az album további részletei, de addig is nézzetek meg két korábbi daluk videóját.