Noumena – Metsän viha – dalpremier


Az immáron közel húsz éve tevékenykedő, finn dallamos death metal banda, a Noumena április 28-án adja ki ötödik nagylemezét Myrrys címmel.

A Myrrys ékesszóló kombinációja a ’90-es évekbeli melodic death metal zenének és a tipikus finn melankóliának. Az új album a legendás hangmérnök, Dan Swanö keverte és maszterizálta. A Myrrys dallamai, riffejei, alaphangzása és dalszövegei egyfajta „kétségbeesett észak hangulatot és ellentmondást tükröznek„. Már maga a lemez címe, ami régi finn nyelven felkelést, zavargást jelent önmagában is sokat elárul ezzel kapcsolatban. Az albumborítóját egy fiatal finn művész, Otto Lehtonen készítette.
 

Az alábbiakban az album első dalpremiere, a Metsän viha hallható. A dal kapcsán Tuukka Tuomela gitáros elmondta: „A Metsän vihaegy ütős album nyitó dal, ami véleményünk szerint remekül megállja a helyét önálló single-dalként is. Ez a nóta magában foglal minden fogós dallamot, tökös riffet, mennydörgő dob témát, valamint Andy és Suvi kegyetlen hörgését, ami tulajdonképpen az egész albumot jellemzi. A dal szövege az emberiség arra irányuló abilitását mutatja be, miszerint elpusztítunk mindent, ami számunkra kedves, ami hozzánk közel áll.
 


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.