Stabbed – lemezmegjelenés



„Április 9-én mutatjuk be első nagylemezünket Long Way Down címmel, az anyagból beharangozóként küldjük az első kiválasztott dalunkat, mely a Mute címet viseli. A korábbi anyagainkhoz képest talán szokatlanul agresszív, de intelligens szám, ami nyers brutalitással és dinamikával örvénylik, majd húz magával egészen a legvégéig.”
– írja hírlevelében a fővárosi csapat.

„A tavaly megjelent Submerge EP-nk óta a koncertezést leszámítva szinte minden energiánkat az anyag megírása, feljátszása kötötte le, ezért is voltunk egy kicsit csendesebbek a külvilág felé. Most, a megjelenés előtt csapaton belül úgy érezzük, megérte ez a remeteség, de a döntést a hallgatókra bízzuk. Az albumot Szegeden, a Miracle Sound (korábban Black Hole Sound) stúdióban vettük fel Vári Gábor (Dystopia) vezényletével, valamint az utómunkálatok is az ő kezét/fülét dicsérik. Az artwork-öt ismét Farkas Zénó (Artphetamin) követte el. Külön kuriózum, hogy a leginkább Dalriada dobosként ismert Tadeusz Rieckmann vendégénekel egy dalunkban.

Az EP-hez képest zeneileg bevállaltunk egy kis kísérletezést, módosítottunk a hangzás arányain, sokkal inkább a groove-ok, az elsöprő nyers energia dominálnak a korábbi ambient és post elemek helyett. Úgy érezzük, ez már egy érettebb, kerekebb anyag lett, de mivel minden zenekar ezt mondja, fogalmazzunk úgy, hogy a miénk izgalmasan szögletes lett éles csúcsokkal, hajmeresztő magasságokkal, őszinte zuhanásokkal.

Keverésben, felvétel minőségben is sikerült erőteljesen fejlődnünk, nagyon büszkék vagyunk a végeredményre, Vári Gábor félelmetesen profi munkát végzett.”



1.Long Way Down
2.Tides
3.Becoming
4.Nyctalopia
5.Lataris
6.Mute
7.Devoid
8.Vessel (feat. Tadeusz Rieckmann)



„Az EP útkeresése után a nagylemezre a hangzás mellett a lemezkoncepciót / mondanivalót is drasztikusan összerántottuk. 8 dal, ami őszinte kegyetlenséggel rángat végig azon a poklon, amit a szembejövő problémák kényelmes halogatásával építünk magunknak. Az utazás során feltárul egy világ, ahol az emberek félelemből fakadó gyűlölettel, cinizmussal és apátiával futnak önmaguk körül.
Ennek a történetnek a töréspontja a Mute. Méreggel átitatott számvetés az album utolsó két dala előtt a teherről, amit ezen a hosszú úton magunkkal cipelünk, míg le nem érünk a legaljára.”


A zenekart legközelebb az április 14-i lemezbemutatójukon lehet elcsípni, a Dürer Kertben megrendezett Moshing Rabbits fesztiválon, ahol többek között a Strong Deformity és Cadaveres társaságában játszanak.