Red Swamp – Holy Burden – új szöveges videó



Holy Burden
címmel mutatta be új szöveges videóját a stoner/sludge metalban utazó budapesti Red Swamp zenekar. A dal a banda tavalyi év során Tiszassippi címmel megjelenő debüt-albumán található.

A videó az elvakult vallási fanatizmus visszásságairól szól. A klipet ‪Róbert Császár‬-ral (‪TRI-ANGLE‬) forgattuk le, az utómunka és a rendezés pedig ‪Béla Sipos‬ keze munkáját dícséri, akiknek szeretnénk ezúton is óriási köszönetet mondani. Súlyos lett!


Kicsivel több, mint két éves fenállása óta a banda szinte folyamatosan jelentkezik új anyaggal: bemutatkozó 3 számos EP-jük és a 2015-ös Talentométer győzelmük után tavaly még két videoklipet és egy nagylemezt is megjelentettek Tiszassippi címmel, mely a Hands Of Doom magazinnál az év albuma lett, a HammerWorld pedig a megtisztelő 9/10-es értékelést adta rá. A banda utána szétturnézta az országot és környékét egy 18 állomásos, 4 országot érintő őszi turné keretében. A vidéki klubok mellett játszottak az A38-on, több ízben a Dürer Kertben, a Rockmaratonon, az Efotton, és volt alkalmuk az amerikai Karma To Burn előtt is arcunkba tolni tonnás riffjeiket.

A banda legközelebb az amerikai stoner rock legenda, a Clutch előtt lépnek fel június 6-án az Akvárium Nagy Hall-ban, majd június 18-án a Wacken Metal Battle magyarországi válogatójában vesznek részt a Barba Negra Track-ben.

A Red Swamp szívlapátnyi riff-pakolásokkal megrakott debütáló albuma az alábbiakban érhető el.
 
<a href=”http://weareswamp.bandcamp.com/album/tiszassippi-full-album”>Tiszassippi (full album) by RED SWAMP</a>