De Facto – új felállás és egy régi dal új köntösben



Az első és legfontosabb hír, hogy a De Facto zenekar tagsága némileg megváltozott. – írja a csapat friss hírlevelében.
A gitáros posztra Horváth István érkezett, akit a közönség olyan underground bandákból ismerhet, mint a megboldogult Garden of Eden és a nemrég befáradt Blind Myself.
István érkezésével a banda stabilizálódott, úgy szakmailag, mint emberileg. Remek a hangulat most a csapatban, így el is kezdünk dolgozni egy új anyagon. Mellette az az ötletünk támadt, hogy az új dalok mellé felveszünk néhány olyan régi dalt újra, amit a közönség nagyon szeret. Azonban a régi verziókat alaposan felturbózzuk. Hangzásban és hangszerelésben is új köntöst kapnak, mert úgy éreztük, hogy megérdemlik ezek az ugyan régi de nagyon jó dalok, hogy végre rehabilitáljuk őket. Az Antique EP dalai pld. mai füllel pld. elég megmosolyogtatóak, de ennek oka a hangzás és az akkori tudásunk nem pedig a dalok. 🙂
Ennek az újragondolásnak az egyik pillanata a mostani sajtóhírrel egy időben publikált Utolsó könnyek c. dal 2017-es verziója. Ez a hangzás iránymutató is egyben a jövőre tekintve. A következő dalpremier egy teljesen új felvétel lesz, amihez videoklipet is forgatunk. Év végére pedig elkészülhet a teljes lemez anyaga új és régi, újrahangszerelt dalokkal. Az új dalokról annyit elárulhatok, hogy kicsit visszakanyarodunk a dark /gothic irányába, vegyítve némi magyar népzenei hatással és mindezt nyakon öntve egy direktebb, hangsúlyosabb gitár koncepcióval és modern zenei felfogással. A szövegek pedig a magyar népdalok csodálatos világát idézik meg egy kis gothic esszenciával.
Augusztus 19-én az Országos Gothic Találkozón első alkalommal lépünk fel, egy megújult zenekarral. A koncerten elhangzik majd egy vadonatúj dal is, amihez egy klipet is forgatunk addig illetve a most bemutatásra kerülő Utolsó könnyek 2017-es verziója.

A De Facto / Mátyás Attila Band / Molnár Róbert Band / Clue közüs turné pedig a nyári időszak után kezdődik.”




Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.