Vágtázó Halottkémek – tagcsere

A veterán csapat felállásában történt változásról a zenekari Facebook oldalon adtak ki közleményt:

„Kedves Rajongók, Barátok, Vágtázó Őrültek!

Molnár Lujó a tavaszi turné végén úgy döntött, hogy elhagyja a VHK-t és a jövőben más zenei irányú, főleg szintetizátor alapú produkciókban alkot tovább.
A távozás kapcsán ezt írta a zenekarnak:
„Büszke vagyok, nagyon-nagyon, hogy a világ egyik legérdekesebb zenekarában gitározhattam, büszke vagyok, hogy ilyen nagy varázslat kellős közepén találtam magam a koncerteken, tényleg csodás volt sokszor, nagyon sokszor!

Tehát: KÖSZÖNÖK MINDENT!”

Lujó helyét Szűcs Antal Mór veszi át. Mór 18 éve gitározik, főleg autodidakta módon fejlesztve tudását. Középiskolás korában több zenekarban pengetett és komponált dalokat, majd a zene másik dimenzióinak ajtaján kopogtatott. Logopédus zeneterapeutaként barátaival létrehozta a Kollektív Alternatív Zeneműhelyt, mely fiatalok rock alapú, terápiás szemléletű zeneoktatását vállalja fel. Emellett olyan olvasástanítási módszert fejleszt, amelynek fókuszában a zene egy speciális értelmezése van jelen.
Civilben egyetemi tanársegéd és az ELTE Neveléstudományi Doktori Iskolájának hallgatója. Életszemléletére, a zenéhez és a tudományokhoz fűződő viszonyára – saját bevallása szerint – irodalomtanára mellett Grandpierre Atilla volt a legnagyobb hatással. A VHK-tagságot sorsszerűnek érzi, és élete legnagyobb ajándékának tartja.
A VHK legközelebb július 6-án, a Fritz-emlékesten ad egy rövid koncertet a Showbarlangban. Az őszi-téli koncertszezonban pedig a már lekötött budapesti és szombathelyi koncertek mellett egy különleges külföldi fesztiválfellépés és egy klubkoncert vár a zenekarra, a következő napokban ezekről is megosztunk minden részletet.

Imádunk Lujó!

Hej!
Atilla, Csenge, Kircsó, Mór, Szónusz, Tomy, Vazul, Zéró”

Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.