Usnea – kinematikus kompozíciók világa


A portlandi atmoszferikus sludge/doom metal négyes, az Usnea szeptember 8-án, a Relapse Records égisze alatt Portals Into Futility címmel adja ki harmadik nagylemezét.

A disztópikus science-fiction és napjaink romboló valóságának fájdalmai által inspirált Portals Into Futility egy öt-számos, 56 perces, kiválóan és elengánsan megkomponált depresszív doom / sludge metal album. Az Usnea dinamizmusa ezúttal elkalandozik a disszonáns death metal, valamint a változatos énekstruktúrák és kinematikus kompozíciók világába, miközben monumentális keménységgel, brutalitással, dühvel és gyászos dallamokkal operál a banda. Az Usnea új albuma emlékeztet mindenkit arra, hogy nem számít, hány ajtó nyílik az emberi faj előtt, saját önszépítésünk és önhittségünk végül a jelentéktelenség martaléka lesz.
 

Az album első előzeteseként a Lathe In Heaven című daluk hallgatható meg, amit a banda így kommentált:

A Lathe Of Heaven-t Ursula K Le Guin idevonatkozó regénye inspirálta. Itt egyfajta levitálásról van szó, ami a kognitív valóság és a képzelet között zajlik. A főszereplő képes megváltoztatni a realitás, pusztán a saját álmai révén. Egy pszichológus rossz szándékkal megpróbálja saját hatalmába keríteni ezt az erőt, de a végén csak még több káoszt és szenvedést hoz a világra. A dal üzenete tehát a következő: Az emberi arrogancia és kapzsiság a végső pusztulás elsőszámú okozója.
 


Hexvessel Hexvessel
április 24.
Akela, Innistrad Akela, Innistrad
április 25.