Primordial – Stolen Years – albumelőzetes


Március 30-án Exile Amongst the Ruins címmel érkezik az ír pagan metalos Primordial új nagylemeze, amely a 2014-es Where Greater Men Have Fallen albumuk jóval nyersebb, old-school szerű hangzását viszi tovább.
 

A lemezről elsőként Stolen Years című single-daluk videója látott napvilágot. Ennek kapcsán A.A. Nemtheanga énekes elmondta:

A Stolen Years talán különös választásnak tűnik részünkről, mint az első single, és valamilyen tekintetben tényleg furcsa is. Ez ugyanis nem a megszokott, véres és epikus nóta, ami tragédiát és dicsőséget egyaránt magán visel, és nem is egy 9 perces doom ópusz. Persze nem kell félnetek, ezekből is vannak jócskán az albumon; de most valami mással szeretnénk felvezetni a kiadványt. Az új albumon egyébként vannak további meglepetések is. Ez az egyik közülük, egy rövid és végtelenül leegyszerűsített dal, ami majdnem nem is került fel a végleges anyagra. A videót Costin Chioreanu szerkesztette, tulajdonképpen azt a pillanatot foglaljuk össze, amikor a kalandod megkoronázásaképpen színpadra állhatsz. Maga a dal a Föld végóráit mutatja be. Sosem tudhatjuk, mikor jön el az Armageddon, akár már ma este is esedékes lehet.
 

Az Exile Amongst the Ruins európai lemezbemutató turnéja április 12-én veszi kezdetét. A Heathen Crusade elnevezésű körúton, ami április 23-án a budapesti Barba Negra Music Clubba is elér, a finn Moonsorrow, valamint a német Der Weg Einer Freiheit kíséri a csapatot.


Akela, Jó’vana Akela, Jó’vana
április 05.