The Southern Oracle – új EP

2016 októbere óta első ízben jelentkezik új hangzóanyaggal a Kókai Barnabás – ének, Farkas Kornél – gitár, vokál, Kókai Márton – basszus és Budai Béla – dob felállású fővárosi The Southern Oracle. A szóban forgó B oldalas EP a zenekar harmadik nagylemezét hivatott felvezetni, amelynek dalain jelenleg az utolsó simítások folynak. Tervek szerint még 2018 utolsó negyedében érkezik egy elég komplex, szokványosnak nem mondható formában.

Erre a kislemezre két teljesen új szám került fel, amelyek a közelgő albumra már nem fértek fel, érdekesség, hogy a „Fearmonger” című dal szövegét Percy Bysshe Shelley „Ozymandias” című verse szolgáltatja, amelynek mondandója előrevetíti a zenekar nagylemezen taglalt témáit.

(Fotó: Bodnár Dávid)
 
A két friss szerzemény mellett helyet kapott még az EP-n a banda koncertszettjének állandó szereplője, a „Chaosbringer” újra felvett verziója is, amely eredetileg az „Animals Over People Vol 1.” című jótékonysági válogatáslemezen (2014) volt hallható. A „Blind Messiah” című kislemez 2018. május 12-től elérhető online (Spotify, Apple Music), valamint szerzői kiadásban, limitált példányszámú CD-ként szerezhető be a zenekartól.


További információk az EP-ről: A gitárok, a basszus és az ének felvételek Ivánfi Dániel (Stubborn) felügyelete alatt folytak. A dobokat Csobánczi Péter rögzítette a TrashHill Studiosban. Keverés és master az Area 51 Stúdióban készült Kiss József (Nova Prospect) által. Borítórajz és grafika Kókai Barnabás (Barber’s Art) munkája.

Az új számok bemutatójára május 12-én kerül sor a Dürer-kertben, a Stubborn és a Wishes zenekarok társaságában.
Hexvessel Hexvessel
április 24.